Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 83 гостя.

Донецька обласна рада

Круглий стіл «Невідомий Шевченко» в Соледарській ЗОШ № 13

Переглядів: 4380
11.11.2013 - 08:46

Вже сьогодні вся Україна готується до святкування 200-річчя з дня народження великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. З метою вшанування пам’яті цього великого українця, в рамках проведення тижня української мови і писемності та на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» 7 листопада 2013 року в Соледарській ЗОШ №13 було організовано «круглий стіл» за темою «Невідомий Шевченко», в якому взяли участь учні 10-11-х класів.

В рамках заходу старшокласники змогли презентувати свої дослідні роботи, присвячені життю та творчості великого генія українського народу. Було розглянуто його внесок у розбудову незалежної української держави, його політичні погляди та життєві ідеали. Школярі змогли самостійно пересвідчитися в неоціненному внеску Тараса Шевченка в процес демократизації українського суспільства, адже Кобзар був не просто поетом, художником, він був рупором свого часу. У доповідях учні неодноразово зазначали, що Тарас Григорович Шевченко наповнив духовну скарбницю людства неоціненними скарбами, а у своїй творчості митець сягнув вершин письменницької майстерності, підкорив висоти поетичної краси. Завдяки цьому він став символом своєї епохи і вивів українську мову та культуру на світовий рівень.

Підводячи підсумки «круглого столу», школярі дійшли висновку, що ідеї Шевченка залишаються вкрай актуальними і сьогодні, коли наша держава так потребує єдності та порозуміння українського народу.

» 7 лютого 2013 року в Соледарській ЗОШ №13 було організовано «круглий стіл» за темою «Невідомий Шевченко», в якому взяли участь учні 10-11-х класів.