Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 86 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Укрінформ опублікував деякі перші результати реформування охорони здоров`я

Переглядів: 3844
22.10.2013 - 13:46

Підвищення якості медичних послуг та забезпечення рівного й справедливого доступу до них усіх громадян України - таку мету переслідує реформа медичної галузі, яка розпочалася у 2011 році. Її першим етапом стало реформування первинної ланки медичної допомоги у пілотних регіонах, тобто, створення центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) з мережею амбулаторій і ФАПів.

Перші результати реформування галузі, набуті в пілотних регіонах (Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві), в цілому позитивні. Число центрів первинної медичної допомоги зросло з 2-х у 2010-му році до 678-ми (на серпень 2013-го року), що суттєво наблизило медичну допомогу до пересічних громадян.

Детальніше про реформу медичного обслуговування в Україні, включаючи динаміку зарплат медиків, які у первинній ланці зросли з 2670 грн у 2011-му році до 4165 грн на грудень 2012-го, та мають підвищитися на кінець поточного року ще на 56%, можна дізнатися в інфографіці Укрінформу. На ілюстрованих схемах «Реформа медичного обслуговування» представлено, в числі іншого, динаміку зростання кількості центрів первинної медичної допомоги у пілотних регіонах, позитивну тенденцію до зниження смертності немовлят та материнської смертності.

Останні статті на сайті