Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

Презедент України

Правила дитячого етикету вивчали молоді вихователі Артемівська

Переглядів: 5668
22.10.2013 - 13:38

18 жовтня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу - ясел-садка комбінованого типу № 40 «Посмішка» на підтримку соціальної  ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» пройшло засідання клубу для молодих спеціалістів «Територія дитинства» за темою: «Формування культурно-гігієнічних навичок дітей дошкільного віку». Метою засідання було підвищення педагогічної компетентності вихователів з питань формування культурно-гігієнічних навичок у дітей.

Психологічний супровід засідання клубу забезпечила практичний психолог закладу Наталя Герасименко. З метою стимулювання педагогів та підняття престижності професії вихователя молодим фахівцям були вручені посвідчення та пам’ятні подарунки, зроблені руками дітей дошкільного закладу.

Керівники клубу - завідувач ДНЗ № 47 Тетяна Гавжеєва та вихователь-методист ДНЗ № 25 Олександра Татаренко – розповіли про структуру та зміст діючих програм, про вікові особливості набуття дошкільниками культурно-гігієнічних навичок. Для закріплення отриманих знань педагогам були роздані сценарії проведення режимних моментів, які вони втілили на практиці з дітьми під час проведення ігрового моделювання. Вправа «Робота над помилками» викликала активне обговорення відеороликів  з організації проведення прийому їжі, підібраних з Інтернет-ресурсів та відзнятих з досвіду роботи педагогів ДНЗ № 40.

Викликав інтерес і майстер-клас з виготовлення прикрас з серветок, проведений завідувачем дошкільного закладу № 40 Тетяною Котляр. Доречним був розгляд питання «Сервірування столу за всіма правилами дитячого етикету», під час якого педагоги не лише згадали правила етикету за допомогою мультимедійної презентації, а й презентували свої фото-афіші з сервірування в дитячому закладі.

За підсумками засідання була зібрана «Шкатулка ідей» художнього слова з даного питання, а учасники клубу отримали шпаргалку  «Методичні поради».

Останні статті на сайті