Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 139 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

В Україні відбудуться Національні Дні Псоріазу

Переглядів: 4927
22.10.2013 - 13:12

З 22 до 31 жовтня 2013 року на території України пройде низка заходів, присвячених актуалізації проблеми псоріазу.

Протягом цих днів відбудуться інформаційно-освітні заходи, які привернуть увагу громадськості до захворювання та дозволять пацієнтам ефективніше боротися з хворобою.

Для лікарів будуть проведені семінари і тренінги, які нададуть змогу фахівцям отримати найсучасніші дані щодо діагностування, контролю та лікування псоріазу.

«Ми оголосимо псоріазу війну в національному масштабі. Планується, що Всеукраїнський онлайн-семінар для лікарів відкриє лекція Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової. Наразі готуються до друку методичні вказівки для лікарів з діагностування та лікування псоріазу. Для пацієнтів планується видати книгу з порадами та рекомендаціями щодо контролю захворювання та догляду за власним тілом. Також в усіх регіонах розповсюджуватимуть інформаційні матеріали, які допоможуть отримати глибше розуміння проблеми», – повідомив один з ініціаторів Національних Днів Псоріазу, головний позаштатний дерматовенеролог МОЗ України Олександр Літус.

За його словами, комплексний підхід українських фахівців у вирішенні цієї проблеми свідчить про невпинний процес розвитку української дерматологічної та суміжних галузей.

Довідка

Псоріаз – хронічне захворювання шкіри, яке виникає внаслідок спадкової схильності, під дією різноманітних пускових чинників. Основні з них – це стрес, інфекційні захворювання, похибки в дієті, зловживання алкоголем та куріння. Псоріаз характеризується появою на шкірі характерного висипу, у вигляді ділянок потовщення шкіри (інфільтрації), з почервонінням (еритемою) та лущенням на поверхні елементів висипу. В залежності від форми захворювання та перебігу локалізація, розміри та інші характеристики елементів висипу можуть змінюватись в достатньо широких межах. Висип може не викликати суб’єктивних відчуттів, а може супроводжуватись свербежем, шкіра, уражена бляшками, може тріскатись і кровити, а в окремих випадках висип може набувати мокнучого характеру, що свідчить про стрімкий, агресивний перебіг захворювання. Псоріаз не є заразною хворобою. Псоріатичний артрит без адекватного своєчасного лікування може призвести до інвалідності. Псоріаз не є перешкодою до вагітності і не порушує дітородну функцію у жінок.

В Україні, за даними Української Асоціації Псоріазу, налічується приблизно півтора мільйона хворих на псоріаз За даними Міжнародної Федерації псоріатичних асоціацій, в світі налічується 125 мільйонів осіб, хворих на псоріаз.

Важливо знати про можливість отримання професійної консультації та високоякісної спеціалізованої медичної допомоги з застосуванням апаратних, медикаментозних методів лікування, бальнеотерапії, психотерапії тощо. Ні в якому разі не можна користуватися послугами та ліками сумнівної якості, що призводять до тяжких наслідків захворювання та інвалідності.

Додаткову інформацію можна отримати у лікарів-дерматовенерологів Міського шкіряно-дерматологічного диспансеру  м. Артемівська (вул. Маріупольська, 73)

Підготувала О.В.Литвин, КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради», за матеріалами Прес-служби МОЗ України

Останні статті на сайті