Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 133 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Старобешівську котельню перевели на екологічне паливо

Переглядів: 4393
08.10.2013 - 07:16

Відтепер місцева лікарня отримуватиме тепло, яке вироблятиметься від спалювання пелетів – екологічно чистої сировини. Цей проект реалізовано у співпраці з міжнародною організацією R-20.

Його мета – знизити витрати на опалення лікарні за рахунок отримання більш дешевої теплової енергії від використання альтернативного екологічно чистого палива.

Проектом реконструкції, вартість якого становила 1,7 мільйонів гривень, було передбачено встановлення в існуючій газовій котельні високоефективного обладнання (двох водонагрівальних твердопаливних котлів КВУ-0, 5м сумарною потужністю 1 МВт) автоматизованої системи паливоподачі, пристроїв автоматизації та обліку теплової енергії, а також аварійної системи сигналізації.

Основним паливом для цієї котельні тепер будуть пелети, а резервним – природний газ, оскільки в тут залишилися чотири діючих газових котли. Пелети завдяки високій сухості і більшій щільності мають високу теплотворну здатність – 4100-5000 ккал/кг, що дорівнює теплотворності кам'яного вугілля і у два рази вище, ніж теплотворність дров.

Як зазначив глава регіону відкриваючи котельню, реалізація даного проекту дозволить економити близько 300 тисяч бюджетних коштів щорічно та знизити витрати на закупівлю палива на 50 %.

– Згідно з дорученнями Президента України, ми будемо знижувати рівень використання природного газу. Це стосується і комунального господарства – тут ми маємо запроваджувати нові технології та, зокрема, збільшувати коефіцієнт корисної дії котлів у котельнях, - наголосив Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Говорячи про котельню у лікарні в Старобешевому, губернатор зазначив, що разом з економією найважливішим показником її роботи буде зменшення парникового ефекту і зниження загальної екологічної навантаженості в регіоні.

Глава облдержадміністрації підкреслив, що вміст золи в пелетах, які тут використовуються, не перевищує 3 %. Це на 70 – 90 % нижче, ніж в кам'яному вугіллі.

Губернатор також зазначив, що для регіональної влади є пріоритетом розвиток енергозберігаючих технологій. Так, в області реалізується Програма енергоефективності, розрахована на 2010 – 2015 роки. Її виконання вже дозволило скоротити споживання природного газу комунальними підприємствами області: за 2012 рік вони використали його на 8 % менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також за період з 2010 по 2013 роки теплоенергетики області встановили у котельнях 27 високоефективних котлів, 115 установок перетворювачів частоти струму на електродвигунах, 34 пальників нової конструкції. Модернізовано 28 теплових насосів, проведено реконструкцію 155,8 кілометрів теплових мереж із застосуванням труб у пінополіуретановій ізоляцій, встановлено понад 100 теплоутилізаторів і дві геліоустановки для потреб гарячого водопостачання на об'єктах соціальної сфери в міжопалювальний сезон.

На виконання цих заходів комунальними підприємствами витрачено понад 166 мільйонів гривень власних коштів. В результаті цього споживання природного газу в регіоні знизилося майже на 32 мільйони метрів кубічних на рік.

Останні статті на сайті