Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

23 вересня 2013р. проведено круглий стіл «Здорові діти – квітуча Україна»

Переглядів: 5145
24.09.2013 - 08:28

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти – майбутнє України», в рамках проведення в Донецькій області «Тижня здорової дитини дошкільного віку», медичними працівниками амбулаторії № 3 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» 23.09.2013р. проведено круглий стіл на тему: «Здорові діти – квітуча Україна». У цьому заході приймали участь дільничні лікарі-педіатри та батьки дітей дошкільного віку.

Мета проведення круглого столу:

  • Збереження здоров`я дитини – як базової цінності та необхідностідотримання умов повноцінного психічного, фізичного та соціального розвитку дитини;
  • Основи здорового способу життя дітей дошкільного віку.

Під час круглого столу було обговорено актуальні проблеми здоров`я  дітей зазначеного віку, важливість дотримання здорового способу життя дітей від 3 до 6 років, проведення профілактичних медичних оглядів, диспансерного нагляду за дітьми.

Завідуюча амбулаторією № 3 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» Касенкова Г.О. акцентувала увагу присутніх на важливості створення фундаменту здоров`я  саме у дошкільному віці, необхідності підвищення рівня санітарної освіти батьків.

«З кожним роком зростає відсоток дітей, що мають відхилення у здоров'ї, спостерігається тенденція безперервного зростання загального рівня захворюваності серед дітей дошкільного віку. Це пов'язано з безліччю негативних явищ сучасного життя: непростими соціальними-економічними умовами, екологічним неблагополуччям, низьким рівнем розвитку шлюбу і сім'ї, алкоголізмом і тютюнопалінням батьків. Від рівня психічного і фізичного стану населення, від стан його здоров'я залежить благополуччя суспільства в цілому, тому проблема уявлення дітей про здоровий спосіб життя дуже актуальна. Заходи щодо формування основ здорового способу життя у дітей дошкільного віку в перебігу дня, правильно складеному режимі дають свої результати: діти спокійні, активні, відсутні плач, збудження, добрий апетит, вони міцно сплять і прокидаються бадьорими», - зазначила Касенкова Г.О.

Під час круглого столу також було приділено увагу такому питанню, як профілактика інфекційних захворювань, значенню імунопрофілактики. Підводячи підсумки круглого столу, учасники дійшли висновку, що навіть сама краща програма та методика не можуть гарантувати повноцінного результату, якщо її задачі не вирішуються в сім’ї. Медичні працівники та батьки повинні разом виконувати таку важливу місію – зберігати здоров`я  дітей дошкільного віку, адже діти – наше майбутнє.

Скачать буклет "Питание детей дошкольного возраста"

Скачать буклет "Игры для детей 3-7 лет"

plakat_sayta_www.takzdorovo.ru_plakat_1_sayta_www.takzdorovo.ru_plakat_2_sayta_www.takzdorovo.ru_

Останні статті на сайті