Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

ExportUA

Не змінивши ситуацію з екологією, ми не зможемо змінити демографічну ситуацію в регіоні

Переглядів: 8008
19.09.2013 - 08:39

Тема екологічної безпеки і досі залишається найактуальнішою в діяльності регіональної влади, оскільки вона корелюється з іншими важливими соціальними питаннями. Про це сьогодні йшлося на традиційній прес-конференції голови Донецької облдержадміністрації Андрія ШИШАЦЬКОГО.

Зокрема, глава регіону прокоментував рейтинги, які складає видання «Коментарі». За даними видання, Донецька область займає останнє місце. Основна причина – слабка динаміка у зниженні дитячої смертності. За вісім місяців поточного року вона склала 11,5 проміле. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник покращився.

Однак губернатор не задоволений темпами зниження дитячої смертності. Незважаючи на те, що в області в рамках національної програми «Нове життя», ініційованої Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, відкриваються перинатальні центри, де виходжуються діти з критично низькою масою тіла, пологові відділення оснащуються сучасним обладнанням, складна екологічна ситуація значною мірою впливає на демографічний стан. І цю проблему регіональна влада має намір вирішувати комплексно.

Нагадаємо, що в поточному році в регіоні відкрито сучасний перинатальний центр другого рівня, який обслуговує населення Макіївки та Харцизька. На поточному тижні такий центр буде відкрито і в Маріуполі. До кінця року нові перинатальні центри з'являться у Горлівці та Донецьку.

Також в області розроблено і реалізується «План дій з охорони навколишнього природного середовища до 2020 року». Це 140 глобальних заходів загальною вартістю майже 33 мільярди гривень, які мають змінити екологічний вигляд нашого регіону.

Резюмуючи обговорення екологічної теми, Андрій ШИШАЦЬКИЙ підкреслив, що буде приділяти особливу увагу вирішенню проблем, пов'язаних з дитячою смертністю.

Останні статті на сайті