Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Андрій ШИШАЦЬКИЙ: «У всіх дітей має бути рівний доступ до спорту і освіти»

Переглядів: 4658
19.09.2013 - 08:31

Глава регіону побував у Димитрові, де ознайомився з роботою місцевих освітніх, спортивних і комунальних установ.

У рамках поїздки голова облдержадміністрації побував на підприємстві з сортування сміття, розташованому на спеціальному полігоні. Він призначений для ізоляції та знешкодження твердих побутових відходів. Підприємство знижує щомісячне навантаження на полігон ТПВ на 100 - 120 тонн. Потужності міні-заводу, на якому працюють 23 людини, сьогодні дозволяють переробляти відходи міст Димитров і Родинське, а в перспективі - і Красноармійська, тому що зараз завод завантажений на 50% потужності.

Оглядаючи установку, губернатор підкреслив, що подібні підприємства необхідні не лише регіону, а й України в цілому. Також він зазначив, що даний завод є хорошим прикладом державно-приватного партнерства.

- Звичайно, на першому етапі це нерентабельний бізнес. Але якщо в перспективі підтягти довколишні міста, тоді з'явиться рентабельність, - сказав губернатор, оглядаючи підприємство.

Андрій ШИШАЦЬКИЙ також відвідав навчальні заклади міста. Для забезпечення належного рівня організації навчально-виховного процесу та зміцнення матеріально-технічної бази в школі № 4 залучено близько 20 тисяч гривень позабюджетних коштів. За ці гроші тут проведено роботи по внутрішньому утепленню класів і коридорів. У школі створені сприятливі умови для формування особистості, обладнаний клас дистанційного навчання, кабінети фізики та хімії.

У 23 класах школи № 10 навчаються 604 учня. Середня наповнюваність класів - 26 учнів. З метою підготовки до нового 2013 - 2014 навчального року тут виконані поточні ремонти кабінетів, санвузлів, відремонтовані спортивний зал, їдальня. Для виконання цих робіт використано близько 70 тисяч гривень позабюджетних коштів.

- Сьогодні соціальні ініціативи Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА спрямовані на те, щоб у всіх дітей були рівні умови, рівний доступ до занять спортом і освіти. Для цього ми повинні створювати якісні умови, і зараз ми над цим працюємо, - зазначив Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Глава регіону також ознайомився з роботою бібліотеки сімейного читання, яка діє з грудня минулого року. У місті це єдина бібліотека, яка обслуговує одночасно і дітей, і дорослих читачів. Її книжковий фонд налічує понад 40 тисяч примірників. Тут зареєстровано майже дві з половиною тисячі читачів.

Бібліотека працює і як інтернет-центр, маючи у своєму фонді 16 персональних комп'ютерів з підключенням до мережі Інтернет та зону Wi-Fi.

В обслуговуванні читачів широко застосовуються інноваційні форми роботи, використовуються новітні інформаційні технології.

У ході робочої поїздки в Димитров Андрій ШИШАЦЬКИЙ ознайомився з ходом реконструкції міського спортивного комплексу «Олімп». Сьогодні тут працюють шість секцій дитячо-юнацької спортивної школи з дзюдо, вільної боротьби, боксу, пауерліфтингу, плавання та легкої атлетики.

Установу побудовано в 1969 році і має шість спортивних залів, два плавальних басейни: малий (для дітей молодшого віку) і великий (50-тиметровий). Спортивний об'єкт є єдиним в регіоні спорудженням подібного рівня.

Голова облдержадміністрації регулярно відвідує міста та райони регіону, щоб особисто бачити, як вони розвиваються. На цьому тижні Андрій ШИШАЦЬКИЙ також побуває в Маріуполі. Там глава області відкриє перинатальний центр, новий водовід і відвідає універсальну виставку-ярмарок «Єврорегіон Донбас».

Останні статті на сайті