Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 100 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

У Донецьку стартував «спортивний тиждень»

Переглядів: 5278
19.06.2013 - 10:06

Всеукраїнський тенісний турнір серед підлітків віком від 12 до 16 років «Міцний горішок» розпочавсявчора на базі донецького палацу спорту «Локомотив».

Змагання проходитимуть до неділі. Протягом цього часу понад 40 спортсменів зі всієї Українидемонструватимуть свої можливості на ігрових кортах спорткомплексу.

Загалом, поточний тиждень, що завершиться святкуванням Міжнародного олімпійського дня, виявився для регіону багатим на спортивні події.

Так, зокрема, цими днями в санаторно-оздоровчому таборі «Перлина Донеччини» у Святогірську відкриється спортивна зміна для 300 кращих вихованців дитячо-юнацьких шкіл регіону. Путівки для перспективних спортсменів – призерів обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань виділені за рахунок обласного бюджету.

Спортивна зміна триватиме 21 день. За цей час для дітей-спортсменів і тих хто просто відпочиває в «Перлині Донеччини», проводитимуться тематичні майстер-класи та спортивні змагання.

Розвиток фізичної культури в дитячому середовищі – пріоритетний напрямок діяльності облдержадміністрації. Така позиція обласного керівництва знаходить повну підтримку з боку державної влади, яка також приділяє значну увагу залученню дітей до занять спортом.В Україні будуються нові спортивні комплекси та майданчики,відкриваються спортивні секції для підтримки здібностей обдарованої молоді. 

Наразі на території держави функціонує понад півтори тисячі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а до систематичних занять в них залучено більше 600 тисяч дітей та підлітків шкільного віку.

Крім цього в Україні діє понад 106 тисяч спортивних споруд. Це майже на три тисячі більше, ніж чотири роки тому.

Нагадаємо, що у 2010 році Громадська гуманітарна рада при Президентові України прийняла рішення про пріоритетні напрямки розвитку фізичного виховання, масового спорту та профілактики захворювань різних верств населення країни.

Наступного року Кабінетом міністрів України було схвалено концепцію Загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту.

Наразі розроблено проект Закону України «Про загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки», в якій передбачається будівництво 50 плавальних басейнів, 2500 спортивних майданчиків та 27 спортивних комплексів.

Останні статті на сайті