Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Організація раціонального харчування в дошкільному навчальному закладі

Переглядів: 7617
03.06.2013 - 06:02

У сучасних умовах, коли більшість дітей дошкільного віку відвідує дитячі садки, питання правильної організації харчування в дошкільному навчальному закладі набуває великого значення.

Саме цій темі було присвячене засідання клубу «Перспектива» для резерву завідувачів ДНЗ, яке відбулося на базі дошкільної установи № 59 міста Соледару «Червоненька квіточка».

У ході зустрічі керівник клубу - спеціаліст І категорії з питань дошкільної освіти - Рязанцева В.В. окреслила основні напрямки діяльності керівника дошкільного навчального закладу, пов’язані з організацією раціонального харчування дітей в умовах дошкільного закладу, актуалізувала знання педагогів з питань виконання нормативних документів, що регламентують роботу колективів ДНЗ з вищеозначеної проблеми. Слухачам клубу були надані методичні рекомендації щодо здійснення контролю за організацією харчування дітей в дошкільному закладі. Інтерес слухачів викликав перегляд відеороликів «Прийом їжі дітей в різних вікових групах» та подальший аналіз переглянутого з позиції керівника дошкільної установи.

Завідувач дошкільного закладу № 59 Єфимович Т.В. познайомила присутніх з досвідом роботи щодо організації збалансованого харчування, надала практичні рекомендації щодо особливостей діяльності керівника з працівниками харчоблоку, комірником, медичними сестрами.

Педагоги дошкільних закладів міста мали можливість скласти аналітичні накази «Про стан харчування дітей в ДНЗ за квартал», взявши участь у діловій грі «Моделювання».

Протягом засідання працювала виставка – презентація, підготовлена силами колективів ДНЗ №№ 17, 59, «Організуємо харчування в дошкільному закладі», де педагоги могли ознайомитись з напрацюваннями адміністрації установ щодо здійснення контролю за станом харчування в ДНЗ, санітарно – просвітницької роботи з усіма учасниками навчально – виховної роботи  з окресленого напрямку.

Передбачені форми роботи зі слухачами сприяли виробленню практичних навичок педагогічних працівників щодо аналізу різних аспектів харчування  дітей за наслідками контрольно – аналітичної діяльності, створення системи заходів з організації харчування в дошкільному закладі.

Результати засідання клубу «Перспектива» показали, що вирішення питань організації правильного збалансованого харчування в умовах дошкільного закладу є одним з найпріоритеніших напрямів діяльності колективів дитячих установ, особливо напередодні літнього оздоровчого періоду.

На засідання клубу «Перспектива» м.Артемівська розглядалось питання правильної організації харчування в дошкільному навчальному закладі. На засідання клубу «Перспектива» м.Артемівська розглядалось питання правильної організації харчування в дошкільному навчальному закладі. На засідання клубу «Перспектива» м.Артемівська розглядалось питання правильної організації харчування в дошкільному навчальному закладі. На засідання клубу «Перспектива» м.Артемівська розглядалось питання правильної організації харчування в дошкільному навчальному закладі.

Останні статті на сайті