Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Науково-практичний семінар «Модульно-рейтингова технологія організації навчального процесу в старшій школі»

Переглядів: 7116
27.05.2013 - 06:05

22 травня 2013 р. на базі Артемівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №12 пройшов науково-практичний семінар «Модульно-рейтингова технологія організації навчального процесу в старшій школі». Учасниками семінару були слухачі  ОШНК та члени  відділення заступників директорів ЗНЗ.

Сучасний розвиток суспільства характеризується збільшенням уваги до світу особистості, визначає нові вимоги до випускників школи. У національній доктрині  розвитку освіти окреслено пріоритети державної освітньої політики, зазначено, що «підготовка людей високої освіченості і моралі, кваліфікаційних спеціалістів, здатних до творчої праці, професійного розвитку, освоєння та впровадження наукомістких та інформаційних технологій». Завдання загальноосвітніх закладів полягає в тому, щоб створити умови, надати учням можливість зорієнтуватися в житті, зробити свідомий вибір професії. Виявлено переваги модульно-рейтингової системи навчання у підходах до оцінювання успішності учнів старшої школи.

Рейтингова система контролю і оцінювання має широкі можливості у процесі організації навчально – виховного процесу в умовах модульного навчання , реалізації Концепції завдань профільного навчання. Рейтингова система відповідає таким вимогам: можливості вибору та самостійного планування навчальної діяльності, 12-бальна шкала оцінювання, вдосконалена додатковими показниками балів  та коефіцієнтів; можливість застосування мінімальної кількості видів і форм навчальної діяльності, максимальне охоплення навчального  матеріалу на будь-якому етапі контролю знань, автоматизація обліку успішності учнів за допомогою комп’ютерних технологій, моніторинг успішності поточного та підсумкового рейтингу успішності учнів.

22 травня 2013 р. на базі Артемівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №12 пройшов науково-практичний семінар «Модульно-рейтингова технологія організації навчального процесу в старшій школі». Учасниками семінару були слухачі  ОШНК та члени  відділення заступників директорів ЗНЗ.

Метою семінару була презентація досвіду Артемівської ЗОШ I-III ступенів №12 щодо впровадження модульно-рейтингової технології організації навчального процесу в старшій школі. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з теоретичними засадами модульно-рейтингової технології організації навчального процесу, розглянути методичне і психологічне супроводження впровадження технології в старшій школі, ознайомитися з досвідом роботи школи, визначити пріоритетні задачі, найважливіші методи, підходи, рішення щодо впровадження ідей експерименту.

Відкрила семінар завідувач кафедри природно-математичних дисциплін обл.ІППО Пасечникова Л.П., яка привітала освітян, повідомила мету та завдання семінару. Продовжили доповідь завідувач міського методичного кабінету Лисюк Н.В, яка  розповіла про інноваційну діяльність шкіл м. Артемівська, а директор школи Капленко О.П.та заступник директора з НВР Павленко Г.В. презентували досвід роботи ЗОШ №12.

На семінарі також був присутній начальник відділу довузівської підготовки УІПА Гаєвий І.О, який зазначив актуальність проблеми впровадження модульно-рейтингової технології організації навчального процесу.

У практичній частині семінару учасникам було запропоновано проглянути презентацію досвіду з впровадження модульно-рейтингової технології вчителя фізики Шепель О.А., відеоряд «Фрагменти уроків у старшій школі з елементами модульно-рейтингової технології» та ознайомитися з майстер-класом «Засідання творчої групи з впровадження модульно-рейтингової технології організації навчального процесу в старшій школі».

Закінченням семінару була екскурсія по школі та перегляд виховного заходу «Від усієї душі».

Заключною частиною семінару було підведення підсумків заходу.

Отже, модульно - рейтингова система передбачає широке використання наданих сьогодні загальноосвітнім школам та вчитетелям-предметникам можливостей для організації навчально-виховріого процесу, і зокрема контролю навчальної діяльності, використання з цією метою різноманітних методів і засобів. Потужним стимулом для підвищення ефективності й результативності навчально-виховного процесу є реалізація на практиці ідей педагогіки співробітництва, встановлення демократичних стосунків учителів та школярів.

22 травня 2013 р. на базі Артемівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №12 пройшов науково-практичний семінар «Модульно-рейтингова технологія організації навчального процесу в старшій школі».22 травня 2013 р. на базі Артемівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №12 пройшов науково-практичний семінар «Модульно-рейтингова технологія організації навчального процесу в старшій школі».22 травня 2013 р. на базі Артемівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №12 пройшов науково-практичний семінар «Модульно-рейтингова технологія організації навчального процесу в старшій школі».

Останні статті на сайті