Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 86 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Загальноосвітні школи на шляху до нової моделі освіти

Переглядів: 6085
27.03.2013 - 13:18

У березні на базі ЗОШ №12 відбувся семінар директорів шкіл за темою «Найважливіші методи, підходи, рішення у створенні сучасної школи в умовах впровадження нової редакції Державного стандарту базової і повної середньої освіти».

Відкрила  роботу семінару начальник відділу освіти Рубцова М.А., яка зазначила, що одною із основних складових  професійної компетентності керівника навчального закладу являється здатність до аналізу та прогнозування, тому під час впровадження нових Держстандартів базової і повної середньої освіти директори шкіл повинні виходити з двох позицій : відповідності освітніх послуг Державним стандартам та необхідності задоволення запиту з боку учнів, батьків, педагогів.

Завідувач міського методичного кабінету Лисюк Н. В. окреслила чіткий план дій та висвітлила конструктивні завдання для керівників та педагогів навчальних закладів щодо впровадження нових Держстандартів базової  і повної середньої освіти.

Під час семінару керівники загальноосвітніх навчальних закладів мали змогу розширити теоретичні знання щодо нормативних документів та змісту основних компетентностей  нового Держстандарту.

Під керівництвом директора ЗОШ№12 Капленко О.П. був презентований майстер-клас – нарада при директорові, під час якого була проведена рольова-гра за участю керівників шкіл міста.

Всім присутнім було запропоновано ознайомитися з найефективнішими способами організації навчально-виховного процесу в умовах переходу на новий стандарт базової та середньої освіти і відвідати запропоновані уроки. Слід зазначити, що під час проведення уроків педагоги на високому методичному рівні розкрили методи формування основних компетентностей в учнів.

По закінченню семінару були обговорені основні проблеми в процесі впровадження Державного стандарту, визначені найважливіші методи, підходи і рішення та підведені підсумки семінару.

Кропітка робота з провадження Державних стандартів триває та буде спрямована на реалізацію педагогами успішного використання новітніх технологій,  набуття досвіду, власного творчо потенціалу, а головне – на підтримку бажання вчителя творити Людину майбутнього, будівника нового суспільства, Нової України, яка відповідатиме світовим стандартам.

IMG_0725IMG_0709IMG_0677IMG_0646IMG_0631IMG_0613IMG_0587