Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Методика раннього читання як засіб всебічного розвитку малюків

Переглядів: 7170
22.02.2013 - 07:58

«Прагніть поліпшити в кожній дитині її найсильнішу сторону, знайти в ній ту «золоту жилу» від якої починається розвиток її індивідуальності», - саме це висловлювання В.Сухомлинського  стало девізом роботи методичного об’єднання для вихователів груп раннього віку «Кольорове довкілля, яке пройшло в  дошкільному навчальному закладі ясла-садку «Ведмежатко» № 55.

Керівник методичного об’єднання завідувач дошкільної установи № 18 Єщенко Ганна Анатоліївна, в ході «педагогічних роздумів з елементами  ділової гри»,  звернула увагу слухачів на особливості пізнавально-мовленнєвого розвитку дитини та на  пріоритетність виконання завдань оновленого Базового компоненту дошкільної освіти  та програми «Я у Світі». Розкрити   механізм розвитку загальних та спеціальних здібностей допоміг педагогам практичний психолог дошкільного навчального закладу ясла-садка №18 «Росинка» Літвінова Олеся Геннадіївна в ході психологічного міні-практикума.      

          Перегляд заняття вихователя дошкільного закладу № 55 Герасимової Ганни Анатоліївни «Подорож до зоопарку» за методикою навчання  раннього читання  Глена Домана показав нові шляхи використання інноваційних технологій в роботі з дітьми раннього віку. Реалізуючи виконання основних вимог базової програми «Я у Світі», спираючись на  інноваційну технологію,   педагог  показала   дієву форму роботи з вихованцями, націлену на розвиток пізнавально-мовленнєвої активності своїх малюків, на забезпечення їх повноцінного розвитку.

          В ході «Педагогічного ательє», слухачі методичного об’єднання  разом з  вихователем-методистом ДНЗ № 55 Поспеловою Інною Олександрівною розібрали особливості, специфіку, засоби та прийоми  навчання дітей раннього віку читанню, зорієнтували на  правильну послідовність в подачі енциклопедичних знань вихованцям, ознайомились з  вимогам до  біт-карток та навчального матеріалу за методикою Глена Домана. Означена форма роботи допомогла педагогам зорієнтуватися у сучасній  інноваційній технології, проаналізувати можливості її впровадження в педагогічний процес закладів міста.

          Робота в мікрогрупах в практичній частині  була націлена на створення методичного продукту: поквартального планування дидактичних ігор, занять, художнього слова  за темою «Дитина пізнає світ». Дана діяльність сприяла створенню атмосфери  взаємодії,  розвитку аналітичних та прогностичних  вмінь.

         Слухачі  методичного об’єднання «Кольорове довкілля» високо оцінили роботу засідання, що яскраво  продемонструвало переваги інтерактивного навчання  вихованців у порівнянні з традиційними методам, яке забезчує всебічний розвиток малечі шляхом взаємодії педагог-діти та  будується   на основі професійних знань педагогіки і психології.

Робота методичного об’єднання для вихователів груп раннього віку «Кольорове довкілля

Останні статті на сайті