Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

МОЗ України інформує щодо шахрайських дій реалізаторів дієтичних добавок

Переглядів: 6803
26.06.2012 - 11:37

До Міністерства охорони здоров'я України продовжують надходити численні звернення громадян щодо шахрайських дій осіб, що реалізують дієтичні добавки населенню, реклама яких транслюється центральними радіохвилями України, друкованими виданнями тощо.

МОЗ України звертається до населення з проханням бути обачними та не потрапляти на "гачок" шахраїв.

Особи, видаючи себе за посадових осіб страхової групи МОЗ України та структурних підрозділів Міністерства, пропонують компенсації за неефективне лікування дієтичними добавками та користуючись довірою людей заволодівають їх коштами (вимагають повернути різницю в нарахованій компенсації).

Наголошуємо: в структурі Міністерства охорони здоров'я України та серед підпорядкованих Міністерству підприємств страхової групи МОЗ України не існує. Відшкодування матеріальних збитків не входить до повноважень Міністерства охорони здоров'я України.

Відповідно до Ліцензійного реєстру МОЗ України ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики Київському реабілітаційному центру "Здоров'я", Київському оздоровчому центру та іншим псевдо-медичним закладам, які пропонують лікування дієтичними добавками за значно завищеною ціною, не видавалися.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило  з даного питання Генеральну прокуратуру України та постійно співпрацює з Міністерством внутрішніх справ України.

З метою недопущення введення в оману населення та випадків реклами дієтичних добавок без погодження з центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я Міністерством повідомлено всі відповідні органи контролю щодо додержання законодавства про рекламу.

 

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по матеріалам офіційного веб-сайту Міністерства охорони здоров’я України

Останні статті на сайті