Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Урядовий портал

Емоційно-психологічний розвиток малюків у фокусі уваги педагогів та батьків

Переглядів: 8493
22.05.2012 - 05:58

«Дитя - дзеркало родини. Як в краплі води відображається сонце, так в дітях відображається моральна чистота батька та матері», - саме це висловлювання Василя Сухомлинського  стало девізом роботи методичного об’єднання для вихователів груп раннього віку «Кольорове довкілля», яке пройшло в дошкільному навчальному закладі №18 «Росинка» .

Керівник методичного об’єднання, завідуюча дошкільною установою №18 Єщенко Г.А, в ході «педагогічних роздумів» розкрила слухачам роль емоційного розвитку  дітей раннього віку та особливості роботи з батьками.  Практичний психолог закладу №18 Самсонова Н.І. провела психологічний тренінг з педагогами, на якому ознайомила присутніх  з  поняттям «почуття», його видами та значенням в житті дитини. Методист  дошкільної установи №18 Нимирська Л.В. за допомогою мультимедійної презентації «Кольорові тижні в ДНЗ» розкрила зміст, особливості організації та проведення тематичних тижнів, їх значення в емоційно-психологічному розвитку малечі.

Підвищений інтерес слухачів  викликала практична діяльність педагогів з батьками  вихованців. Підготовлений  членами творчої групи закладу тренінг для батьків, сприяв  поглибленню знань про методи та засоби емоційного розвитку дітей раннього віку, про раціональне та здорове харчування, шляхи збереження психічного та фізичного здоров'я дошкільників. З історичними фактами появи терміну «вітаміни», їх значенням в житті дитини та способами застосування ознайомила  старша медична сестра Левченко І.В.   Міні-тренінг на фітболах по казці «Колобок» запропонувала батькам інструктор з фізичного виховання Баловнєва О.С. Педагогічна симуляція «Казкотерапія та її значення в розвитку дитини раннього віку», яку  провела  вихователь-методист Нимирська Л.В., сприяла педагогічній обізнаності батьків щодо значення казки в житті дитини та розвитку  емоційної сфери малечі. Вихователь Бурська С.Ф. провела  соціоігрову консультацію, на якій використала практичні вправи  з методики пісочних уроків.

Наприкінці педагоги, попрацювавши в мікрогрупах, склали план роботи з батьками на наступний навчальний рік, враховуючи сучасні нормативні документи та нові форми роботи («сімейний клуб», сумісні розваги,  презентації-знайомства, практичні тренінги та інші).

Таким чином, в ході засідання педагоги ДНЗ №18 на практиці продемонструвати переваги інтерактивного навчання батьків вихованців в порівнянні з традиційними методам, що дозволило здійснити  комплексний  підхід до емоційного і психічного розвитку малечі.

Педагоги ДНЗ №18 на практиці продемонструвати переваги інтерактивного навчання батьків вихованців в порівнянні з традиційними методам, що дозволило здійснити  комплексний  підхід до емоційного і психічного розвитку малечі.Педагоги ДНЗ №18 на практиці продемонструвати переваги інтерактивного навчання батьків вихованців в порівнянні з традиційними методам, що дозволило здійснити  комплексний  підхід до емоційного і психічного розвитку малечі.Педагоги ДНЗ №18 на практиці продемонструвати переваги інтерактивного навчання батьків вихованців в порівнянні з традиційними методам, що дозволило здійснити  комплексний  підхід до емоційного і психічного розвитку малечі.

Останні статті на сайті