Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 101 гість.

У Артемівську впроваджується система роздільного збору сміття

Переглядів: 7347
21.05.2012 - 08:48

Підприємство "Ремондіс Артемівськ" отримало офіційний дозвіл на збір і реалізацію вторинної сировини, відповідна ліцензія видана Міністерством екології і природних ресурсів України.

У місті Артемівську вже розпочалася робота щодо роздільному збору сміття. У цьому напрямі вже зроблено багато кроків. На вулицях міста  встановлено близько 800 контейнерів європейського зразка. Близько 130 з них призначені під роздільний збір сміття. Кришки цих баків - жовтого кольору. В них необхідно викидати пластик, пет-пляшки, папір і скло. Потім це сміття працівники ТОВ "Ремондіс Артемівськ" вивозять на територію підприємства. Тут підготовлена необхідна виробнича база, на якій встановлені декілька боксів для сортування і пресування вторинної сировини. Потім вона буде відправлятися на реалізацію.

Це перший крок до європейських стандартів вирішення "сміттєвої" проблеми. А щоб залучити городян до роздільного збору сміття на підприємстві "Ремондіс Артемівськ" випустять спеціальні буклети. Там буде описано, як правильно сортувати сміття. А у дитячих садах і школах міста з'явилися барвисті книги. У формі казки діти вчаться правильному поводженню із сміттям.

Проте будь-які спроби перейти на європейські стандарти не увінчаються успіхом без бажання самих мешканців. Від громадян вимагається лише навчитися правильно викидати сміття.