Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Співробітництво в дитячому колективі засобами організації дослідницько-пошукової діяльності.

Переглядів: 7035
04.05.2012 - 09:00

В дошкільному навчальному закладі №59 «Червона квіточка» пройшло заключне засідання клубу сучасного педагога «Гармонія» для вихователів дошкільних закладів міста.

Актуальність роботи клубу полягає в становленні нової «суб'єктно-суб'єктної» моделі відносин вихователя і дитини. Тема зустрічі була присвячена технології співробітництва в дитячому колективі  засобами організації дослідницько-пошукової діяльності в взаємодії з батьками та соціумом. Мета зустрічі - це  розкриття  сучасних тенденцій розвитку активної, життєво компетентної особистості, реалізація на практиці принципу співпраці в колективі.

Виступ-діалог методиста міського відділу освіти І.Ю. Рибалко допоміг учасникам усвідомити важливість впровадження принципу гуманізації, зрозуміти його першочергову роль, умови сучасного процесу виховання, центральною фігурою якого повинна стати дитина.

Потреби сьогодення – це інтеграція та налагоджування партнерських відносин з сім’ями вихованців, які повинні стати активними учасниками виховного процесу. Саме такий напрямок діяльності з дітьми та їх батьками показала вихователь середньої групи Очеретько Зоя Михайлівна за темою «Сіль – загадка природи». Це творчий  пошук педагогом шляхів взаємодії з сім’єю  за принципом «Не поруч і не над, а разом!", який отримав позитивну оцінку колег та пропозиції  розвитку в цьому напрямку.

З метою здійснення принципу гуманізації багато уваги приділяється організації оптимального розвиваючого середовища, тому в нагоді всім педагогам стала екскурсія-огляд групових кімнат дошкільного закладу, яку провела вихователь-методист дошкільного закладу №59 Щербак І.С. Учасники клубу познайомились з цікавими  розвиваючими центрами, дослідницькими зонами, сучасними куточками, які відображають систему організації та проведення проектної роботи з дітьми.

Підведення підсумків роботи пройшло в формі складання відвертого листа до самого себе та керівнику, з яких можна зробити висновок, що напрямок роботи клубу є дуже актуальним, сучасним, та необхідним для становлення сучасної позиції педагога-фасилітатора. В листах були окреслені проблеми та перспективи діяльності на наступний рік.

Тема засідання клубу сучасного педагога «Гармонія» для вихователів дошкільних закладів міста була присвячена технології співробітництва в дитячому колективі  засобами організації дослідницько-пошукової діяльності в взаємодії з батьками та соціумом.Тема засідання клубу сучасного педагога «Гармонія» для вихователів дошкільних закладів міста була присвячена технології співробітництва в дитячому колективі  засобами організації дослідницько-пошукової діяльності в взаємодії з батьками та соціумом.Тема засідання клубу сучасного педагога «Гармонія» для вихователів дошкільних закладів міста була присвячена технології співробітництва в дитячому колективі  засобами організації дослідницько-пошукової діяльності в взаємодії з батьками та соціумом.Тема засідання клубу сучасного педагога «Гармонія» для вихователів дошкільних закладів міста була присвячена технології співробітництва в дитячому колективі  засобами організації дослідницько-пошукової діяльності в взаємодії з батьками та соціумом.Тема засідання клубу сучасного педагога «Гармонія» для вихователів дошкільних закладів міста була присвячена технології співробітництва в дитячому колективі  засобами організації дослідницько-пошукової діяльності в взаємодії з батьками та соціумом.

Останні статті на сайті