Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

ExportUA

ІНФОРМАЦІЯ про підсумки роботи по розгляду звернень громадян у виконкомі Бахмутської міської ради у І півріччі 2020 року

Переглядів: 1024
18.08.2020 - 10:36

На виконання вимог чинного  законодавства по роботі зі зверненнями громадян протягом І півріччя 2020 року Бахмутською міською радою вживались заходи для підвищення ефективності роботи із забезпечення всебічного розгляду звернень громадян та порушених у них проблем, оперативного їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян.

Всього у І півріччі 2019 року до Бахмутської міської ради надійшло 1113 звернень, що на 216 звернень або 16% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За формою надходження звернення надійшли на особистих та виїзних прийомах, у письмовому, т.ч. електронному, вигляді, засобами телефонного зв’язку, через урядову гарячу лінію.

Загальне зменшення кількості звернень обумовлено скасуванням з 10.03.2020 особистих прийомів громадян через впроваджений у країні карантин та зменшенням, насамперед, кількості усних звернень на 20% (175). Громадянам було запропоновано звертатись в телефонному, електронному вигляді або залишати свої звернення у скриньці, розміщеній в адмінбудівлі міської ради. У зв’язку з чим протягом ІІ кварталу спостерігалась активність громадян щодо надсилання звернень в електронному вигляді (ріст з 8 до 37) та звернень через «телефон довіри» (зростання з 8 до 25).

Усі звернення громадян у І півріччі 2020 року містять 1165 питань різної тематики.

Громадян продовжували турбувати питання житлово-комунального господарства – 633 або 54% (благоустрій, водопостачання, ліквідація аварійних дерев, несанкціонованих звалищ сміття, експлуатація і ремонт житлового фонду).

Виїзні прийоми, зустрічі з мешканцями у приєднаних селищах Бахмутської міської ОТГ показали наявність невирішених тривалий час проблем благоустрою (ремонт доріг, освітлення, встановлення зупинок).

Незмінно гострими для громадян залишаються питання нарахування за житлово-комунальні послуги, незгоди з тарифами та їх зростанням на ці послуги – 114 звернень.

На початку літнього періоду почали надходити звернення щодо незадовільного водопостачання – 88 звернень.

Проблемними залишаються питання щодо експлуатації та обслуговування житлового фонду, функціонування ліфтів, управлінням будинками співвласниками багатоквартирних будинків (141).  Останнім часом все частіше надходять звернення з питань, пов’язаних з  ОСББ, зокрема незгода з діями правління ОСББ щодо обслуговування будинків, законність створення ОСББ. Нерозуміння громадян того, що кожний співвласник несе зобов`язання щодо належного утримання спільного майна та віра у можливість вплинути на голову ОСББ з боку влади вимушують громадян звертатись до виконкому.

Актуальні місцеві проблеми та потреби мешканців аналізуються та включаються до Програм всіх рівнів.

Так, для реалізації заходів з капремонту у багатоквартирних будинках згідно з міською Програмою розвитку житлового господарства у поточному році з бюджету Бахмутської міської ОТГ планується виділити 4,6 млн. грн. Співвласники 21 будинку, у т.ч. 10 ОСББ, погодились на співфінансування та участь у програмі.

Враховуючи нагальну потребу у ремонті доріг збільшено фінансування з бюджету ОТГ на поточний ремонт доріг до 5 млн. грн. та капітальні видатки на ремонт доріг, тротуарів, підготовку проєктної документації до 40 млн.грн. Наприклад, вже відремонтовано дорогу по вул. Козаченко у с. Клинове (неодноразові звернення надходили під час прийому у селищі у 2019 році). Крім того, на підставі звернень під час виїзних прийомів у старостинських округах продовжується поточний ремонт сільських доріг.

З метою благоустрою міста було продовжено роботу з ліквідації аварійних дерев, озеленення територій,  організовано вивіз 15 звалищ сміття.

Все ще залишаються невирішеними низка звернень щодо  ремонту електроопор. Деякі питання  перебувають на контролі у міській раді з 2017 року. АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» переносе деякі звернення із року в рік. Причина – нестача паливно-мастильних матеріалів і комплектуючих. Це питання на постійному контролі.

Друге місце посідають питання соціального захисту – 248 або 21%.

Спостерігалось значне зменшення питань щодо отримання  житлових субсидій, що обумовлено збільшенням на 50% соціальних нормативів та як наслідок збільшенням розміру одержуваної субсидії.  Натомість, через зміни у законодавстві щодо нарахувань допомоги одиноким матерям збільшилась кількість звернень щодо незгоди з припиненням цієї виплати або її розміру.

Низький рівень життя вимушує  громадян звертатися за матеріальною допомогою для вирішення соціально-побутових проблем та оплати лікування, їх кількість зросла майже в чотири рази.

Актуальними залишаються питання охорони здоров’я (57) (незгода з діями медичного персоналу щодо призначення лікування та госпіталізації у медичні заклади, діяльність закладів охорони здоров'я у зв’язку з реформуванням послуг у стоматологічній сфері), транспорту (37) (пільговий проїзд, організація маршруту на с. Опитне), архітектурної і містобудівної діяльності (34), земельних відносин (18), дотримання законності та правопорядку (11).

Окремі питання, порушені у зверненнях, вирішити  через недостатність коштів позитивно і відразу, на жаль, не було можливості, тому вони включені до плану робіт на наступний рік. В основному це питання благоустрою.

Станом на 01.07.2020 через єдину систему місцевих петицій було ініційовано 6 петиції. Одну петицію щодо встановлення «лежачого» поліцейського біля ЗОШ №5 розглянуто та підтримано на засіданні міської ради. Роботи будуть виконані до початку навчального року. П’ять, не підтриманих під час голосування петицій, розглянуто як звернення громадян.

Згідно з затвердженими графіками до міського голови, його заступників під час особистих прийомів надійшло 44 звернення громадян. Старостами старостинських округів Бахмутської міської ОТГ на особистих прийомах прийнято 31 громадянина.

З початку року більше увагу було приділено розвитку приєднаних територій, підвищенню рівня життя проживаючих на цих територіях громадян. З цією метою, а також для вивчення проблем на місцях, керівниками міської ради було проведено 5 виїзних прийомів у старостинських округах, де було прийнято 71 громадянина. Всього за шість місяців 2020 року керівниками міської ради під час виїзних прийомів отримано 100 звернень.

Під час «прямих ліній» телефонного зв’язку з населенням та через телефон довіри зафіксовано 48 звернень.

На жаль, ще іноді мають місце факти надання формальних відписок, невиконання резолюцій, зволікання з вирішенням питань, поверхове ставлення до обґрунтованих звернень громадян замість пошуку шляхів вирішення питань.

За виявлені недоліки під час перевірок, порушення виконавської дисципліни при розгляді звернень до дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.

В подальшому зусилля Бахмутської міської ради будуть направлені на удосконалення зворотного зв’язку з населенням, посилення персональної відповідальності керівників структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ і закладів міста щодо належної організації роботи зі зверненнями громадян.

Всього у І півріччі 2019 року до Бахмутської міської ради надійшло 1113 звернень, що на 216 звернень або 16% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року.