Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 337 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Співпраця заради безпеки жінок Бахмутчини

Переглядів: 1526
10.08.2020 - 13:11

Громадська організація «Бахмутська ліга ділових та професійних жінок» починає реалізацію проєкту «Співпраця заради безпеки жінок Бахмутчини», який став переможцем у конкурсі малих грантів в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Проєкт реалізується за підтримки Бахмутського відділу поліції ГУНП в Донецькій області та Громадської ради Бахмутської ОТГ.

Проєкт «Співпраця заради безпеки жінок Бахмутчини» спрямовано на підвищення обізнаності мешканців громади про основні права людини, про важливість інтеграції гендерної складової та питань дотримання прав людини у повсякденне життя громади та органів місцевого самоврядування.

У межах проєкту планується:

-     провести цикл навчальних заходів у п’яти сільських громадах та п’яти мікрорайонах міста за участі Бахмутського відділу поліції для підвищення обізнаності і відкритої бесіди з дотриманням всіх заходів безпеки від COVID-19. Навчальний семінар про основні права людини, важливість інтеграції гендерної складової та питань дотримання прав у повсякденному житті громади та органів місцевого самоврядування. Основний акцент буде приділено прикладам реалізації гендерно-орієнтованої політики в країнах Європи;

-     провести щотижневі зустрічі з офіцером поліції і пряме включення до 20 хв. для висвітлення порад, основних положень з протидії дискримінацій у нашому житті;

-     створити актив жінок, які долучяться до діяльності нашої організації та до розробки рекомендацій Бахмутській місцевій раді з формування гендерно-орієнтованої політики на місцевому рівні;

-     роз’яснювати ключові меседжі з питань гендерно-орієнтованої політики на сторінці організації у фейсбуці. Наприкінці проєкту заплановано круглий стіл з презентацією напрацьованих учасницями активу рекомендацій для Бахмутської міської ради, за участю посадових осіб, депутатів, представників вразливих груп. Відбудеться демонстрація відеорепортажу про діяльність проєкту та здобуті результати.

Цей проєкт реалізується ГО «Бахмутська ліга ділових та професійних жінок» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.