Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 82 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Зміни щодо виборчої адреси виборця

Переглядів: 6854
27.07.2020 - 15:56

До уваги виборців!

Виборець для визначення йому органом ведення Державного реєстру виборців виборчої адреси за місцем фактичного проживання може звернутися з відповідною заявою до 10 вересня 2020 року – до органу ведення Реєстру, повноваження якого поширюються на територію, до якої відноситься місце фактичного проживання виборця.

Заява може бути подана в паперовій формі (особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства) або електронній формі (за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України "Про електронні довірчі послуги" (кваліфікований електронний підпис), з використанням мережі Інтернет).

Під час подання заяви в паперовій формі виборець пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або картки чи тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). У разі подання заяви виборця в паперовій формі уповноваженою особою нею пред’являється документ, що посвідчує особу, а також довіреність, видана виборцем і посвідчена в установленому законодавством порядку.

Заява в електронній формі створюється шляхом заповнення виборцем електронної форми з використанням електронного сервісу “Кабінет виборця” https://www.drv.gov.ua/

Заява виборця розглядається не пізніше п’ятнадцяти днів від дня її отримання. За результатами розгляду вручається або надсилається повідомлення про внесення до Реєстру зміни щодо виборчої адреси виборця. Якщо виборцем була зазначена адреса електронної пошти або заява надійшла в електронній формі, то повідомлення надсилається на зазначену ним адресу електронної пошти з використанням кваліфікованого електронного підпису керівника органу ведення Реєстру.

Звертаємо Вашу увагу, що 24 липня 2020 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства”.

Так, відповідно до змін, при поданні заяви на зміну виборчої адреси не потрібно подавати підтверджувальні документи (копії документів). Виборцям слід вказати адресу житла, за якою вони фактично проживають та яку просять визначити їх новою виборчою адресою. 

Відповідно до змін частини 13 статті 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" виборець, виборчу адресу якого було змінено, зможе звернутися до органу ведення Реєстру із новою заявою про зміну виборчої адреси не раніше ніж через один рік після дати внесення до Реєстру останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

Довідкову інформацію можна отримати за тел. 44-04-88, 44-03-02

Останні статті на сайті