Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Верховна рада України

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 1026
13.07.2020 - 11:13

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 13 липня 2020 року

Охорона здоров’я

За минулу добу на території Бахмутської  ОТГ нових випадків на COVID-19 не зареєстровано.

На теперішній час у інфекційному відділенні Багатопрофільної лікарні знаходиться 3 особи: 2 особи з лабораторно підтвердженим захворюванням на коронавірусну хворобу та 1 особа з підозрою на COVID-19. Загальний стан всіх пацієнтів стабільний.

На амбулаторному лікуванні з підтвердженим діагнозом COVID-19  під динамічним спостереженням сімейних лікарів знаходяться 4 особи.

З початку карантину зареєстровано 26 підтверджених випадків на коронавірусну хворобу, у тому числі 4  медичних працівника та 3 дитини. Одужало 19 осіб.

Станом на 10 липня 2020 року показники, визначені пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392, по Бахмутській ОТГ становлять:

- інцидентність (загальна кількість нових випадків СОVID-19 за останні 7 (сім) днів на 100 тис. населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення - 1,18 (1 особа);

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженням на СОVID-19, становить менше 50% - 15%;

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 (семи) днів – 252,8.  За тиждень обстежено – 215 осіб.

Гарні новини: за неділю 12 липня в Донецькій області не виявлено жодного нового хворого на коронавірусну хворобу. Наразі 476 мешканців Донеччини продовжують лікування.

Соціальний захист

Бахмутським міським ЦСССДМ здійснено  виїзд мобільної бригади в Зайцівський старостинський округ для надання соціально-психологічної допомоги в сім’ї, в яких відбулося домашнє насильство.

Продовжується робота з надання гуманітарної допомоги сім’ям, в яких діти повернулись з інтернатних закладів. 58 родин отримають гігієнічні набори Центру від UNICEF.

Освіта

Вранці до дитсадків прийшли 1101 хлопчиків та дівчаток. Завантаженість дошкільних навчальних закладів громади становить 39%. Всі малюки пройшли обов’язковий  температурний скринінг.

До відома населення!

  • МОЗ спільно з Пенсійним фондом України планує з 1 серпня поточного року запустити систему електронних листів тимчасової непрацездатності (лікарняних). Передбачається, що лікарі зможуть самостійно вносити інформацію про тимчасову непрацездатність через вебсервіс на сайті Пенсійного фонду. Щоб перехід на електронну форму лікарняних не був шоковим, паралельно будуть визнаватися листки непрацездатності діючого зразка. Перехід до електронних лікарняних дозволить зекономити приблизно 4 млн грн, які МОЗ щорічно витрачав на закупівлю бланків листка тимчасової непрацездатності. Наразі система проходить тестування у більш ніж 700 медичних закладах, які дали на це свою згоду.
  • Міністерство освіти і науки разом з Міністерством охорони здоров’я мають намір найближчим часом розробити й оприлюднити правила відвідування шкіл у новому 2020-2021 навчальному році. Наразі визначаються умови, за яких буде дозволено звичайну форму навчання чи запроваджено онлайн-форму (або вони будуть поєднані).

До уваги!

Сьогодні почався 124-й день карантину, який Кабінет Міністрів ввів з 12 березня через епідемію коронавируса COVID-19. До закінчення адаптивного карантину, який завершуэться 31 липня, залишається 19 днів. Карантин в Україні скасують, коли: відсоток хворих українців залишиться незмінним як мінімум протягом 10 днів, а в лікарнях залишиться менше 50% пацієнтів з COVID-19.

Шановна громада!

Бахмутська міська рада закликає: заради власного здоров’я та здоров’я близьких користуватися масками й антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції у півтора метри в усіх приміщеннях, де є скупчення людей. При виконанні таких простих правил ризик інфікування коронавірусом суттєво знижується. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!

Останні статті на сайті