Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Більше 45 мільйонів гривень заплатили власники нерухомості Донеччини за «зайву» житлову площу

Переглядів: 1442
10.07.2020 - 08:52

За перше півріччя 2020 року місцеві бюджети Донецької області отримали 45,5 млн. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники м. Маріуполя – їх цьогорічний внесок вже склав майже 16,5 млн. гривень.

За шість місяців 2020 року юридичні особи сплатили 32,1 млн. гривень, в тому числі 10,9 млн. гривень надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполя.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-червень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно 13,4 млн. гривень, що на 0,3 млн. гривень більше, ніж за відповідний період минулого року.

Платниками цього податку є всі власники приватної та комерційної нерухомості, незалежно від того, є вони резидентами чи ні. Оподаткуванню підлягають всі квартири площею більше 60 кв. метрів, приватні будинки – понад 120 кв. метрів, і якщо у власності і те, і інше – 180 кв. метрів. Разом з тим, податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову. Ставки та пільги з податку встановлюються органами місцевого самоврядування.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.