Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 1348
23.06.2020 - 13:38

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 23 червня 2020 року

Охорона здоров’я

Два випадки захворювання на коронавірусну хворобу за добу зареєстровано на території Бахмутської  міської ОТГ. COVID-19 підтвердився у жінки (58 років), яка знаходиться на лікуванні в інфекційному відділенні лікарні міста. У неї скарг не має, але на комп’ютерному томографі виявлена пневмонія. Стан жінки стабільний, середнього ступеню важкості.

Із кола контактних осіб жінки підтвердився діагноз COVID-19 у 10-річної дитини. На даний момент скарг у хлопчика не має, стан його задовільний. Дитина перебуває вдома під динамічним спостереженням сімейного лікаря.

З початку карантину зареєстровано 24 підтверджених випадки на коронавірусну хворобу, у тому числі 4 –  медичних працівника та 2 дитини. На самоізоляції знаходяться 6 осіб, які повернулися із-за кордону.

Соціальний захист

Управлінням праці та соціального захисту населення прийнято 102 звернення від фізичних осіб-підприємців для призначення допомоги на дітей віком до 10 років фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. 49 заяв подано в електронній формі. Зазначену допомогу призначено 99 ФОП на 123 дітей.

Працівники територіального центру, які безпосередньо надають послуги жителям громади вдома в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій по Донецькій області. У відділені соціальної допомоги вдома під особливим наглядом перебуває 529 одиноких осіб та осіб з інвалідністю. Всі вони досить похилого віку і потребують постійної щоденної підтримки та турботи.  

Освіта

Дошкільні навчальні заклади громади працюють дотримуючись встановлених протиепідемічних заходів: проводиться дезінфекція поверхонь, вологе прибирання та провітрювання приміщень. Вранці всі діточки проходять обов’язковий температурний скринінг. До дитячих садочків сьогодні прийшли 1113 діточок. Завантаженість установ становить 39% від загальної кількості малюків. 

Керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано встановити здобувачів освіти, які бажають пройти ДПА і видавати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатків до них відповідно до такого бажання. Крім того, здобувачі освіти, які  претендують на Золоту або Срібну медаль, мають право отримати її без проходження ДПА. Про це йдеться у листі-роз’ясненні, надісланому керівникам закладів освіти і оприлюдненому на сайті МОН. Деталі:  https://mon.gov.ua/ua/news/zakladi-osviti-mayut-viyaviti-ohochih-skladati-dpa-zolotu-ta-sribnu-medali-mozhna-otrimati-bez-atestaciyi-rozyasnennya-mon

Випускники з тимчасово-окупованих територій вступатимуть до український університетів без ЗНО. Таке рішення прийняла Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій учора, 22 червня. Про зміни, які чекають на вступників із тимчасово окупованих територій цього року докладніше за посиланням: 

http://ftp.kmu.gov.ua/22.06.2020/22.06.2020_L.Mandzii_pro_pravila_vstypy_vipystnekiv_z_TOT.mp4

До відома населення!

  • Уряд встановив на період карантину зміни у часі роботи органів виконавчої влади, державних органів та органів місцевого самоврядування, центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту населення та територіальних органів Пенсійного фонду України. Решті суб’єктів господарювання також, у разі необхідності, рекомендовано внести зміни до режимів роботи з початком роботи о 9, 10 чи більш пізній годині. Такі зміни впроваджено та рекомендовано для уникнення концентрації пасажирів у громадському транспорті в ранішню годину.
  • Пенсійний фонд України розробив та впровадив в дослідну експлуатацію нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії. Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами. Для цього необхідно: заповнити атрибути анкети-заяви, додати скановані копії документів, підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду.
  • КМУ ухвалив постанову про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення, необхідні для запобігання поширенню COVID-19. Документ передбачає необхідність здійснення декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення на окремі категорії товарів. Для забезпечення прозорості процесу, на період карантину, запущено новий сервіс із декларування цін, а також дашборд, де українці зможуть відслідковувати зміни вартості товарів певних категорій. Сервіс створений за підтримки Міністерства цифрової трансформації, Держпродспоживслужби та Інституту аналітики та адвокації. https://www.kmu.gov.ua/news/v-ukrayini-stvoreno-reyestr-rozdribnih-cin-ta-dashbord

Останні статті на сайті