Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 81 гість.

Верховна рада України

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 1170
08.05.2020 - 12:00

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 8 травня 2020 року

Шановні жителі громади!

Святкування 75-річчя з Дня перемоги над нацизмом у Європі у роки Другої світової війни припадає на період дії карантинних заходів.

З метою збереження власного життя та недопущення розповсюдження вірусної хвороби, Бахмутська міська рада наголошує на забезпеченні неухильного дотримання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Охорона здоров’я

На території Бахмутської ОТГ за останню добу підтверджено ще 1 випадок зараження COVID – 19 (медик із кола контактних осіб). Медпрацівниця госпіталізована до інфекційного відділення КНП «БЛІЛ м. Бахмут». Таким чином, загальна чисельність інфікованих в Бахмутській ОТГ від першого встановленого випадку складає 9 осіб.

На самоізоляції знаходиться 12 мешканців, які повернулися із-за кордону.

Міське господарство

Комунальні підприємства продовжують виконувати роботи з санітарної обробки автомобільних доріг. Станом на сьогодні продезінфіковано 932 тис. кв. м міських автошляхів.

Соціальний захист

Спеціалістами Центру надання соціальних послуг спільно з фахівцями Управлінням молодіжної політики здійснено соціальне інспектування 17 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Під час обстеження умов проживання проведено профілактично – роз’яснювальну роботу з батьками щодо відповідальності, яку вони несуть за виховання та утримання дітей

Протягом тижня фахівцями Центру надання соціальних послуг надано 8 консультацій психолога, 5 консультацій юриста. Відвідані дві породіллі у пологовому будинку, які опинились в складних життєвих обставинах та перебувають на соціальному обслуговуванні в Центрі.

Культура

 До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги бібліотекарі філіалу №2 підготували для своїх читачів віртуальну сторінку, яка знайомить з літературою про часи боротьби з нацизмом у Другій світовій війні. Триває онлайн-публікація відео дитячого поетичного марафону  та творчих робіт до 8 та 9 травня. Детальніше з матеріалами можна ознайомитись на сторінці у Facebook «Бахмутська міська централізована бібліотечна система»

Викладачі та учні Мистецької школи №2 с. Опитне до Дня Пам’яті та примирення підготували відео-ролик, який розміщено в соціальних мережах.

До відома населення!

  • У зв’язку з карантином Україна цьогоріч утримається від проведення масових заходів з відзначення 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні привітати ветеранів можна по телефону або листівкою.
  • На Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень (постанова КМ №343 від 4 травня), відповідно до якої наступного тижня, зокрема, буде відновлена робота частини закладів та певних видів діяльності. Однак, за умови дотримання протиепідемічних заходів. Постанова набуває чинності 11 травня.
  • Мінекономіки разом із Державною службою зайнятості продовжує інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи. Питання-відповіді за попередні дивіться за посиланням: https://bit.ly/2VTMn8m,  https://bit.ly/2yTThTq.
  • Урядом прийнято важливе рішення щодо встановлення у 2020 році розмірів грошової допомоги для компенсації вартості путівок для санаторно-курортного лікування та відпочинку людей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Компенсація вартості путівок буде здійснюватися шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортним закладам, закладам оздоровлення та відпочинку.

Звертаємо увагу!

Плануючи свій графік з 11 травня, пам’ятайте, що буде послаблення карантинних заходів, а не повне їх скасування. І не забувайте, щодня в Україні захворюють на коронавірусну інфекцію декілька сотен людей.

Тож, щоб не потрапити в цю статистику, продовжуйте дотримуватись базових правил безпеки. Користуйтеся масками, мийте руки з милом та тримайте дистанцію. Бережіть себе!