Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Перерахунок пенсій особам старше 80 років

Переглядів: 680
15.04.2020 - 14:14

З 1 квітня 2020 р. вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Вона передбачає, що пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує розміру середньої заробітної плати за  2019 рік - 9205 гривень, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі 500 гривень.     

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

Крім того, для громадян старше 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Звертаємо увагу, що перерахунок вищезазначених  виплат проводиться в автоматизованому режимі, він не потребує додаткового звернення пенсіонерів до управління Пенсійного фонду України. Виплата компенсацій даній категорії громадян розпочата з 7 квітня поточного року. Пенсіонери, дата виплати пенсій яких встановлена на 4-6 число, отримають доплату додатковими відомостями.

Нагадуємо, що пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені додому листоношами АТ «Укрпошта».

Останні статті на сайті