Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Брифінг за підсумками засідання оперативного штабу

Переглядів: 2001
12.03.2020 - 18:12

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» на території Бахмутської ОТГ з 12 березня по 3 квітня введені обмежувальні заходи.

За рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій за вказаний період на території громади будуть впроваджені додаткові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

«На сьогоднішній день випадків захворювання коронавирусом у Бахмутській громаді, і в цілому по Донецькій області, не зареєстровано. Але у зв'язку з рішенням Кабміну ми провели сьогодні засідання оперативного штабу виконавчому комітету з реагування на ситуацію з розповсюдження коронавирусу», - зазначив Олексій Рева.
Як доповіла начальник Управління охорони здоров'я міськради Олена Миронова, крім того, що немає випадків захворювання коронавируса, в Бахмутськой громади захворюваність на ГРВІ не перевершує показники минулих років і епідпоріг, а випадків грипу не зареєстровано.

«Медичні заклади забезпечені засобами індивідуального захисту в необхідній кількості. У разі якщо будуть підозри на захворювання або хворі коронавируса, їх будуть направляти в госпітальну базу до Костянтинівки. У багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування Бахмута є дитяче відділення з двома боксами на 4 ліжка, а в разі масової захворюваності, буде перепрофільовано терапевтичне відділення на 50 ліжок », - розповіла Олена Миронова.

Начальник управління освіти міськради Марина Рубцова повідомила, що в освітній системі Бахмутської громади працює 17 шкіл (12 міських і 5 сільського), 25 дошкільних установ (20 міських і 5 сільського). Сьогодні вранці ще проводився прийом дітей, 1136 дітей привели сьогодні в дитячі садки, що становить 40% від облікового складу учнів, і 177 дітей прийшли сьогодні до шкіл.

«Карантин введено з 18:00 12 березня за 3 квітня. Для забезпечення безперервного навчального процесу буде проводиться дистанційне навчання. Діти зможуть онлайн отримувати завдання, виконувати і відправляти вчителям на перевірку. Також можливо живе онлайн-спілкування за допомогою відео-конференції. Згідно з нашим учбовим планом канікули припадають на час карантину», - зазначила Марина Рубцова.
Співробітники всіх установ освіти працюватимуть в штатному режимі.

Представник Бахмутського районного управління Госпродпотребслужби Олександр Пятаєв відзначив, що була проведена роз'яснювальна робота з усіма торговими мережами, ринками, де можливе велике скупчення людей, також проведена робота з навчальним закладами міста та району. Супермаркети повинні дотримуватися всіх заходів з дезінфекції і недопуск на роботу співробітників з ознаками хвороби.

На час карантину не будуть працювати позашкільні навчальні заклади, такі як ГЦДЮ Школа мистецтв, клуби школяра, КДЮСШ, різні гуртки, секції, забороняється проведення масових заходів, де присутні більше 200 осіб. Але дозволяється проведення змагань (до 200 учасників), без глядачів. У штатному режимі працюватимуть бібліотеки, стадіон «Металург», тренажерний зал.

«Ми будемо проводить усі заходи з дезінфекції, щоб зберегти безпеку тих, хто займається. Якщо будуть відвідувачі з ознаками захворювання, то вони допускатися до занять не будуть», - повідомив начальник управління фізкультури і спорту Віктор Лис.

Розважальними установам і дитячим клубам буде рекомендовано обмежити свої заняття. У разі, якщо буде продовжена їх робота, то міськрада рекомендуватиме проводить усі заходи з дезінфекції.
Міський голова Олексій Рева звернувся до жителів громади і Відзначив, що слід дотримуватися спокою і не піддаватися паніці.

«Буде ходить громадський транспорт, де буде проводиться посилена обробка рухомого складу. Комунальні підприємства, установи охорони здоров'я, об'єкти торгівлі будуть працювати в штатному режимі. Ніяких обмежень на поставки продуктів немає і не буде. Не потрібно створювати ажіотаж, Зберігайте спокій. А якщо з'являються симптоми захворювання, висока температура і нездужання, необхідно звертатися до лікаря і не займатися самолікування », - зазначив Олексій Рева.

Останні статті на сайті