Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 109 гостей.

Презедент України

Робота за кордоном: варто чи ні ?

Переглядів: 1410
31.01.2020 - 09:27

Працевлаштування за кордоном все більше приваблює українців більш високими заробітками. Але перш ніж наважитися на такий крок варто виважити своє рішення. Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному суспільстві найбільш актуальним є торгівля людьми.     

Всебічне  інформування населення щодо ризиків нелегальної трудової міграції дозволяє шукачу роботи усвідомлено і виважено підійти до вибору місця роботи та законного оформлення трудових відносин.

Проблеми нелегальної трудової міграції обговорювали 29 січня під час семінару «Ризики нелегальної трудової міграції» в Бахмутському міському центрі зайнятості. В заході  взяла участь представниця громадської правозахисної організації "Егіда Запоріжжя" Ольга Солодовникова.

Фахівчиня з профорієнтації Бахмутського міського центру зайнятості  Олена Бояринова разом з пані Ольгою детально проілюструвала слухачам ризики нелегальної тіньової зайнятості, види шахрайства при працевлаштуванні. Нещодавно Олена сама пройшла навчання з даного питання на дводенному тренінгу Громадської правозахисної організації "Егіда Запоріжжя" в проекті "Протидія торгівлі людьми в Україні" - тренінг  для тренерів "Школа безпечної міграції".

Також на зустрічі обговорили міфи, які існують про ризики торгівлі людьми.  Слухачі переглянули відеоролик "Життя на продаж", у якому висвітлена  тема рабства і трудової експлуатації в сучасному суспільстві.  У контексті обговорення сюжету слухачі висловлювали свою думку щодо актуальності цієї проблеми для українського суспільства.

 По завершенню семінару присутні отримали інформаційні буклети, що містять корисні поради для тих, хто не відкидає працевлаштування за кордоном. Також учасники заходу отримали контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми, адреси консультативних центрів, телефони «Гарячої лінії».

Останні статті на сайті