Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Переглядів: 876
22.10.2019 - 13:37

Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання з цієї теми – ефективний інструмент протидії.

Саме тому 21 жовтня 2019 року на базі Бахмутського міського центру зайнятості сумісно зі спеціалістом Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». До участі в заході запросили безробітних, які мають плани працевлаштуватися за кордоном.

Основним завданням таких зустрічей – привернути увагу до проблем трудової міграції, розповісти про ризики, з якими стикаються українці при спробі влаштуватися на роботу за кордоном, запобігти працевлаштуванню без офіційного оформлення трудових відносин.

Також, під час семінару присутніх було ознайомлено з сімейним формами виховання (усиновлення, прийомні сім’ї, дитячий будинок сімейного типу, опіка/піклування та патронатні сім’ї), не менш важливою темою сьогодення. Особливу увагу було звернено на нову форму сімейного виховання – патронат над дитиною та роз’яснено, що таке патронат, яка тривалість перебування дитини під патронатом, для кого ця послуга, фінансування послуги з патронату.

Слухачів зацікавила інформація щодо оплати праці, трудового стажу патронатного вихователя, що є актуальним на сьогодні. Таким чином, при такому альтернативному заробітку мешканцям міста не має потреби в пошуку роботи за кордоном. 

Учасники семінару отримали інформаційні листівки, що містять корисні поради та контактні дані Центру.

Останні статті на сайті