Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 341 гість.

Урядовий портал

Стан довкілля м. Бахмут та Бахмутського району за 9 місяців 2019 року

Переглядів: 1225
07.10.2019 - 11:20

Бахмутська районна філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України»  інформує про стан довкілля на території м. Бахмут та Бахмутського району за період  9 місяців  2019 року :

Радіаційний фон.

За даними моніторингових досліджень за період 9 місяців 2019 року  на стаціонарних постах  рівні зовнішнього гамма – випромінювання не перевищують значень природного радіаційного фону, характерного для території м. Бахмут та Бахмутського району.

Також проведено  1250 досліджень  радіаційного фону на територіях та у будівлях дитячих дошкільних  закладів  та загальноосвітніх шкіл міста та району, перевищень ГДР не виявлено.

 

Атмосферне повітря.

Всього по м. Бахмут та Бахмутському району  досліджено 1578  проб атмосферного повітря на вміст основних забруднюючих речовин, перевищень гранично допустимих концентрацій (ГДК) хімічних речовин  не виявлено.

 

Питна вода.

За результатами моніторингових досліджень за 9 місяців поточного року  було досліджено 687 проб питної води на санітарно-хімічні показники, у 16 пробах зареєстровані відхилення від діючих нормативів, що становить 2,3% (по показникам вмісту загальної жорстокості, сульфатів, вмісту нітратів в розподільчій мережі сільських  населених пунктів).

На мікробіологічні показники було досліджено 815 проб питної води, у 11(1,3%)  було  зареєстровано відхилення по загальному мікробному числу (розподільча водопровідна мережа сільських  населених пунктів).

Досліджено питну воду з 24 колодязів громадського та індивідуального користування у сільських населених пунктах. Невідповідність нормативам за санітарно-хімічними показниками склала 91,7%, за мікробіологічними показниками-25,0%.

 

Поверхневі водойми

38,5 % проб води поверхневих водойм м. Бахмут та Бахмутського району   не відповідають нормативам  за мікробіологічними показниками.