Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Бахмутська ЗОШ №1 пілотує новий проект

Переглядів: 982
18.09.2019 - 09:28

Бахмутська загальноосвітня школа І –ІІ ступенів №1 продовжує брати участь у пілотному проекті  «Безпечна та дружня до дитини школа», тому, у рамках пілотування, із вересня колектив  закладу долучився до нового проекту «Створення та підтримка освітніх систем для запобігання та реагування на випадки насильства та впровадження медіації ровесників у постраждалих від конфлікту Східних регіонах України», який стартує за підтримки ГО «Ла Страда Україна» та Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ».

12 вересня до школи завітала фахівчиня ГО «Ла Страда Україна» Катерина Чернець, яка ознайомилася з планами школи щодо участі в новому проекті. Її було запрошено на  виховну годину в 7 класі, яка пройшла в формі  мінітренінгу з теми «Небажана поведінка». Мета заходу - підвищення рівня  усвідомленості та чутливості учнів до проблеми насильства, розробка правил класу з ненасильницької поведінки. Спочатку діти взяли участь у мозковому штурмі  «Що таке насильницька поведінка?», де обговорили прояви її серед учнів та намагалися  усвідомити  проблеми насильства в сучасному середовищі: розкрити, чим відрізняються прояви «насильства», «цькування», «жарти». Вправа «Небажана поведінка» надала можливість учням  представити свої  думки щодо усвідомлення фактів насильства відносно себе та інших, сформувати  небайдуже ставлення до проблем жорстокості. Активна участь усіх школярів  проявилася під час   формування  спільних цінностей  та правил позитивної поведінки, які допоможуть запобігти насильству.

Подібні  збори-тренінги проведено у всіх класах школи. Наступне заняття буде спрямоване на розвиток навичок толерантного спілкування, відповідальної, безпечної поведінки, вміння шукати шляхи виходу зі складної ситуації, на навчання комунікації у конфліктних ситуаціях.

Бахмутська ЗОШ №1 пілотує новий проект