Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 98 гостей.

ExportUA

Про підсумки роботи по розгляду звернень громадян у виконкомі Бахмутської міської ради у першому півріччі 2019 року

Переглядів: 896
15.08.2019 - 14:13

З початку року від громадян до виконкому міської ради в письмовому та усному вигляді надійшло 540 звернень громадян, що на 136 або 22% менше, ніж за І півріччя 2018 року (692).

Серед порушених громадянами 630 питань перше місце займає житлово-комунальний сектор – 367 або 58% (аналогічний період минулого року – 465 або 61%).

Найчастіше заявників турбували питання благоустрою (144), водопостачання та водовідведення (44), теплопостачання (34), ремонту та експлуатації будинків (75), вартості житлово-комунальних послуг (44).

Саме на їх розв’язання в першу чергу направлялись зусилля виконавчих органів міської ради. При складанні Програми економічного і соціального розвитку міста Бахмута на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 і 2021 роки враховувалися дані аналізу звернень, найбільш актуальні соціально-значимі питання було включено до Програми. Так, у 2019 році у міському бюджеті на ремонт доріг та тротуарів було заплановано 17 млн. грн. Вже виконано ремонт тротуарів по вул. Незалежності, Ювілейна, Алебастрова, Космонавтів, Польова, Садова.

У 2019 році значно активізувалась робота з ліквідації аварійних дерев, що дозволило позитивно вирішити низку звернень, які залишались на контролі з минулих років.

На другому місці за актуальністю – 57 (9%) посідають питання соціального захисту. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість цих питань зменшилась на 11% (у 2018 році – 64 питання). Питання, які найчастіше порушувалися у цій тематичній групі: про отримання субсидій, отримання матеріальної допомоги, призначення, перерахунок та виплату пенсій.

Протягом звітного періоду спостерігалось збільшення кількості звернень щодо будівельної, архітектурної діяльності – на 7 або 23%, що склало 37 або 5,8% до загальної кількості порушених питань.

34 або 5,4%  - це питання дотримання законності та правопорядку, які в основному були порушені громадянами під час надання безоплатної первинної правової допомоги (оскарження рішення судів, нотаріальні дії, виконавче впровадження).

Не втратили своєї актуальності питання охорони здоров’я – 24 (3,8%) транспорту та зв’язку – 22 (3,5%), земельних відносин – 12 (1,9%).

Кількість колективних звернень залишилась практично на рівні шести місяців 2018 року – 40 (2018 - 38). 72,5% порушених  у цих зверненнях питань стосувались житлово-комунального господарства (асфальтування або підсипка доріг, відновлення водопостачання, ремонт будинків, нарахування за опалення за показниками теплолічильника).

З 01 січня 2019 року на урядову телефонну гарячу лінію зателефоновували 789 мешканців міста, що на 351 звернення або 80% більше, ніж у аналогічному  періоді 2018 році (438 звернень).

Удвічі зросла кількість питань соціального захисту населення та склали 373 або 47,3% від загальної кількості.  Такий ріст обумовлений змінами, які відбулися у законодавчих актах стосовно порядку надання населенню субсидій, і зменшенням соціальних норм споживання. Відбулось помітне збільшення питань стосовно надання субсидій – з 54 до 255.

Ситуація з відключенням водопостачання у місті відобразилась на різкому рості числа звернень громадян у три рази - з 46 до 181.      

Громадянами висловлювали невдоволення щодо нарахування за опалення за показниками загальнобудинкових теплолічильників, яке значно перевищує розмір соціального нормативу, виходячи з якого розраховуються пільги і субсидії.  Ріст звернень з даного питання відбувся на 50,8%  та склав 95.

На виконання вимог Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування»  організовано та проведено відповідно до затверджених графіків особисті прийоми громадян, прийнято 196 громадян.

Надано безоплатну первинну правову допомогу 23 особам.

За допомогою засобів телефонного зв’язку ( «Телефон довіри», «пряма лінія») отримано 42 звернення.

Традиційними залишились інші канали зворотного зв’язку населення з місцевою владою: цілодобово працює міська інформаційно-диспетчерська служба «1505». У звітному періоді до служби звернулось  272 мешканця міста.

Відповідно до річного графіку протягом звітного періоду проведено 6 перевірок. За підсумками виявлених недоліків під час перевірок та порушення законодавства по роботі зі зверненнями громадян притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани 4 особи.

В цілях забезпечення ефективної роботи зі зверненнями громадян, підвищення відповідальності посадових осіб за вирішення існуючих проблем, які порушують громадяни в своїх зверненнях, надалі буде продовжена робота по дотриманню вимог чинного законодавства.

Підсумки роботи по розгляду звернень громадян  у виконкомі Бахмутської міської ради  у першому півріччі 2019 року

Останні статті на сайті