Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 100 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

22 квітня – Всесвітній День Землі!

Переглядів: 1453
22.04.2019 - 16:02

Вперше День Землі був відзначений 1970 року, завдяки Джону Мортону, який наприкінці 19 сторіччя, переїхавши в штат Небраска, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території вирубувалися для будівництва житлових будинків та їх опалення.

Саме тоді Джон Мортон і запропонував провести день, присвячений благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн. дерев, після чого 22 квітня в штаті Небраска було офіційно проголошено Днем Дерева.

Успіх першої акції, надихнув організаторів по всьому світу на проведення щорічних заходів з благоустрою територій. Ініціатива отримала підтримку населення та набула популярності. На хвилі громадської і політичної активності, завдяки проведенню Дня Землі, у США були прийняті закони та інші акти з питань охорони навколишнього природного середовища, а генеральним секретарем ООН було підписано спеціальну прокламацію, присвячену цій події.           

У 1990 році до свята приєдналися понад 200 млн. людей із 141 країни світу.  Не залишилась осторонь і наша країна, яка прагне стати повноцінним учасником у справі захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів планети Земля.

З метою забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища, у м. Бахмут щороку проводяться заходи з озеленення, благоустрою та прибирання територій від сміття.

Бахмутська міська рада дякує всім небайдужим, хто знайшов час, сили та бажання взяти участь у весняних толоках, посадив дерево чи прибрав сміття, адже піклування про довкілля  - це не тільки суспільна задача, але й особиста відповідальність КОЖНОГО!