Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 109 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Під гаслом «Робота обирає тебе»!

Переглядів: 1986
18.04.2019 - 10:53

Понад 900 громадян, в тому числі близько 400 зареєстровані безробітні та 347 студентів та школярів, відвідали Ярмарок вакансій, який 17 квітня 2019 року під гаслом «Робота обирає тебе» відбувся на центральній площі міста Бахмут.

Під час заходу представники 12 роботодавців презентували свої підприємства та спілкувалися із претендентами на вакансії, всього шукачам роботи було представлено понад 233 вакансії на території міста Бахмут та Бахмутського району.

З навчальних закладів у Ярмарку взяли участь Бахмутський індустріальний технікум Державного вищого навчального закладу "Донецький національний технічний університет", навчально-науковий професійно-педагогічний інститут української інженерно-педагогічної академії,  Державний навчальний заклад «Бахмутський професійний аграрний ліцей».

До роботодавців протягом заходу звернулись 450 шукачів роботи, 76 з них - виявили бажання зустрітися із роботодавцями безпосередньо на підприємствах.

Також на Ярмарку було представлено близько 800 вакансій  наданих роботодавцями поблизу розташованих міст Донецької області – Костянтинівка, Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка та інших.

На ярмарку вакансій «Робота обирає тебе» було організовано роботу 3-х локацій.

На майданчику «Профорієнтація» проводилась профорієнтаційна робота із запрошеними: експрес-тестування з подальшим консультуванням, у тому числі за допомогою он-лайн додатку «Центр Профорієнтації», практична та методична допомога в складанні резюме.

На другій локації під назвою «Професійний старт» було проведено презентацію роботодавців, працювали мобільні групи рекрутерів, проводився показ відеовакансій, відео презентацій роботодавців, відеопрезентацій  учбових  закладів.

В «Секторі Підприємництва» запрошені спілкувались з експертами  бізнесу, знайомились з їх продукцією. В рамках ярмарку працював центр розвитку підприємництва. Підприємець з Званівської  громади  Олександр Чаплик у 2017 році  виграв грант з проекту

підтримки малого та середнього бізнесу Донецької облдержадміністрації та почав виготовляти молочну продукцію. За цей час Олександр  створив 3 робочих місця. На ярмарку були представлені: молоко, сир, сиркова маса з фруктами, масло, сметана. Ірина Жабіна господарка майстерні «Бахмутська швачка» демонструвала постільну білизну, дитячі комплекти білизни, пелюшки, скатертини, серветки, подарункові набори. Олена Рвачова, яка відкрила власну справу за допомогою служби зайнятості, презентувала відвідувачам вироби, виготовлені власноруч: сувеніри до свят, іграшки, прикраси, подушки, сувеніри з кавових зерен. Кожен бажаючий міг отримати інформацію з приводу організацій з підприємницької діяльності.

Зацікавленим у відкритті власної справи надавалась консультаційна допомога, в тому числі із використанням  он-лайн  додатку «Центр Розвитку Підприємництва».

В ході заходу учасники Ярмарку ознайомилися з послугами служби зайнятості, інноваційними напрацюваннями Донецької обласної служби зайнятості, серед яких: дистанційне навчання, зйомки відеорезюме, відео-презентації роботодавців, відео-вакансії, проведення онлайн-співбесід з роботодавцем. Працював сектор самостійного пошуку роботи з інформацією про вільні робочі місця. Шукачі роботи також отримали консультації спеціалістів щодо професійної підготовки, сприяння працевлаштуванню, додаткових гарантій зайнятості окремим категоріям безробітних, передбачених чинним законодавством та сприяння їх працевлаштуванню.

Останні статті на сайті