Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

До відома жителів міста Бахмут!

Переглядів: 1088
26.03.2019 - 14:06

КП «БАХМУТ-ВОДА»  інформує, що вартість послуг з розпломбування та опломбування лічильників індивідуальних у багатоквартирних будинках, та вартість послуг з виконання державної повірки, згідно із статтею 191 Господарського кодексу України, державні та регульовані ціни встановлюються на ресурси, що справляють визначальний вплив на загальний рівень і динаміку цін, а також на продукцію та послуги, що мають суттєве соціальне значення для населення.

Перелік зазначених ресурсів, продукції, послуг затверджує Кабінет Міністрів України. Законодавством України визначено повний перелік послуг, ціни на які є регульованими та фіксованими. Згідно до ст.190 Господарського кодексу України вільні ціни визначаються на всі види продукції (робіт, послуг), за винятком тих, на які встановлено державні регульовані ціни.

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 № 1073, Порядку встановлення вимог щодо провадження суб’єктами природних монополій господарської діяльності, яка не належить до сфери природних монополій, та обмежень щодо суміщення видів господарської діяльності суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання на суміжних ринках у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, від 04.02.2013 № 15, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, розпорядженням №122 від 04.10.2013 р. про встановлення вимог комунальному підприємству «БАХМУТ- ВОДА» щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності, встановлено перелік інших, крім ліцензованих, видів діяльності лише в разі беззбитковості кожного з них.

У переважній більшості споживачів територіальної громади міста Бахмут, яким надаються послуги з централізованого водопостачання(водовідведення), постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) комунальним підприємством «БАХМУТ-ВОДА», кількісний показник отриманих послуг визначається та обчислюється за показниками приладів обліку холодної води Ø 15 мм. 

Вартість повірки квартирного водолічильника діаметром Ø 15 мм складається з наступних складових – вартість державної повірки (роботи, які виконує Держстандарт за окремим договором) та вартість підготовки до державної повірки (собівартість роботи, які виконує КП «БАХМУТ-ВОДА»), яка в свою чергу складається із витрат на матеріали, заробітну плату слюсарів КІПіА, нарахувань на заробітну плату (обов’язкові платежі), на електроенергію та рентабельність та ПДВ.

Безпосередньо державна повірка здійснюється територіальним органом Державного підприємства «ДОНЕЦІКИЙ НАУКОВО-ВИРОБНИЧІЙ ЦЕНТР СТАНДАРТІЗАЦІЇ МЕТРОЛОГІЇ ТА СЕРТІФІКАЦІЇ» (Бахмутський відділ з метрології ДП «Донецькстандартметрологія») на підставі договору № 21/51 від 30.11.15р., вартість якої на час розгляду запиту складає 50,81 грн. з ПДВ.

Невід’ємною складовою здійснення державної повірки є підготовка до державної повірки, яка включає в себе чистку приладу обліку, обстеження приладу обліку на предмет несанкціонованого втручання в роботу розрахункового механізму, перевірка меж похибки роботи розрахункового механізму на проливній установці засобу обліку.

Вартість робіт з підготовки до державної повірки водолічильників Ø15мм., що виконує КП «БАХМУТ-ВОДА» складає 40,09 грн. з ПДВ.

Одночасно КП «БАХМУТ-ВОДА» надає послуги з обстеження водомірного вузла та зняття контрольних показань (перед державною повіркою), вартість яких складається з витрат на оплату роботи контролера з обстеження водолічильника, перевірки його працездатності, правильності підключення, перевірки цілісності пломбування та відсутності ознак несанкціонованого втручання в роботу приладу обліку, зняття контрольних показань, розпломбування водолічильника та складання акту о проведенні повірки, а також нарахувань на заробітну плату та загалом дорівнює 74,06 грн. з ПДВ.

Також КП «БАХМУТ-ВОДА» надає послуги з прийому в експлуатацію індивідуального приладу обліку холодної води (після держповірки), вартість яких складається з витрат на матеріали (пломби, пломбувальний матеріал), витрат на оплату роботи контролера з обстеження водолічильника, перевірки його працездатності, правильності підключення, опломбування водолічильника, складання акту прийому в експлуатацію, а також нарахувань на заробітну плату та загалом дорівнює 92,48 грн. з ПДВ. Загалом вартість послуг з розпломбування та опломбування лічильників індивідуальних у багатоквартирних будинках, та вартості послуг з виконання державної повірки складає 257,44 грн.

Ціни затверджені наказом комунального підприємства «БАХМУТ-ВОДА» № 568 від 28.12.2018 р. "Про затвердження калькуляцій на платні послуги".