Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Розмір допомоги на поховання за рахунок фонду збільшено

Переглядів: 17716
27.12.2011 - 12:46

Допомога на поховання виплачується у відповідності до ст. 46 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» № 2240 (далі - Закон №2240) за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасовою втратою працездатності.

Розмір допомоги на поховання з 2008 року не переглядався та складав 1400 гривень.
Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасовою втратою працездатності від 16.11.2011р. за № 55 затверджено новий розмір допомоги на поховання -2200 гривень.

 Постанова набирає чинності з 1 січня 2012 року.

Згідно п.5 ст.34 Закону №2240 застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надається допомога на поховання, крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на підприємстві. Така допомога згідно ст.45 цього Закону надається у випадку смерті застрахованої особи, а також членів сім’ї, які знаходяться на її утриманні: жінка (чоловік); батько, мати; дідусь чи бабуся за прямою лінією спорідненості; дітей, братів, сестер та внуків, які  не досягли 18 років або  старших  цього  віку,  якщо вони стали інвалідами до 18 років (братів,  сестер  та  онуків  -  за  умови,  що  вони   не   мають
працездатних    батьків),    а   студентів   та   учнів   середніх професійно-технічних та вищих навчальних закладів з денною  формою навчання - до 23 років.  Не   вважаються   такими,   що   перебували  на  утриманні застрахованої особи,  члени сім'ї,  які  мали  самостійні  джерела засобів до існування (одержували заробітну плату, пенсію тощо).

Допомога на поховання призначається комісією із соціального страхування та виплачується за основним місцем роботи застрахованої особи.

Підставою для призначення допомоги  на  поховання  застрахованої особи сім'ї померлого або особі,  яка здійснила поховання є  свідоцтво про смерть,   виданого   органом реєстрації  актів громадянського стану та витяг з Реєстру про реєстрацію смерті.
У випадку смерті члена сім’ї – крім вище перелічених документів надається довідка  з  місця проживання про перебування померлого члена сім'ї на утриманні застрахованої особи.

І.Доленко
Директор Артемівської МВД ДОВ ФСС з ВПТ

Останні статті на сайті