Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

Урядовий портал

«ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ» презентує центральна міська бібліотека…

Переглядів: 2091
11.12.2018 - 08:36

7 грудня 2018 року, в рамках Тижня прав людини, в центральній міській бібліотеці Бахмутської міської централізованої бібліотеки для дітей проходив «День права», підготовлений до 70-річчя прийняття «Загальної декларації прав людини» разом з Бахмутським навчально-виховним комплексом «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 – багатопрофільний ліцей».

Розпочався захід зі знайомства з матеріалами виставки «10 грудня – Міжнародний день прав людини», яка містила матеріал про історію прав людини.

В цей день юрист Бахмутського бюро правової допомоги Болотюк О.Л. безкоштовно надавала бахмутчанам та переселенцям консультації з сімейного, трудового та цивільного права. Після тринадцятої години до бібліотеки завітали школярі НВК№11, студенти ДОНУЕП, Горлівського інституту іноземних мов, Бахмутського коледжу транспортної інфраструктури, вчителі історії та правознавства шкіл міста та зацікавлені тематикою бахмутчани. Начальник відділу обслуговування Голопьорова В.І. представила презентацію з історії прав людини, розповіла про формування правої культури серед бахмутчан і внутрішньо-переміщених осіб. Ведучі заходу розповіли про формування правової освіти та виховання правосвідомості серед школярів і провели конкурс на знання права серед учнів 4,6,8,9 класів. Журі конкурсу, до якого входили: вчитель історії та правознавства загальноосвітньої школи № 11 Сутковий В.Л. та професор, доктор юридичних наук Харківського юридичного університету імені Ярослава Мудрого Гусаров К.В., підвели підсумки, подякували учням за вірне трактування правових ситуацій і подарували дітям солодощі.

В програмі дня до 70-річного ювілею декларації також був чудовий подарунок від одного з найкращих вчителів історії та правознавства в місті і на теренах України, заслуженого працівника освіти Суткового Володимира Лукича, який презентував підручник «Правознавство. Навчальний курс.10 клас». Ведуча зачитала привітання, які надходили електронною поштою на цей захід з різних куточків України. А найкращим подарунком для вчителя була сама присутність колишніх учнів, які вибрали правоосвітню стезю і дають студентам та учням правові знання.

З великою повагою і теплотою говорили про свого вчителя-наставника,про його професійну майстерність доктор юридичних наук, завідувач кафедрою цивільного права Харківського юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Костянтин Володимирович Гусаров та заступник керівника Бахмутської міськраойнної прокуратури Ольга Вікторівна Гажурова, вчителі правознавства загальноосвітніх шкіл № 8 та № 13: Федяєва Оксана Анатоліївна та Петрикеєва Наталія Григорівна. Ведуча побажала всім, хто причетний до формування правової освіти та культури, втілення думок в наступні підручники та книги, а присутнім – завзято і наполегливо формувати в собі сад правової культури, ростити своє зерно свободи і людської гідності, щоб кожен в нашій державі зміг сказати – Я МАЮ ПРАВО.

«ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ» презентує центральна міська бібліотека…«ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ» презентує центральна міська бібліотека…«ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ» презентує центральна міська бібліотека…«ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ» презентує центральна міська бібліотека…«ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ» презентує центральна міська бібліотека…