Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 67 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Виставка робіт дітей з інвалідністю «Від серця до серця» у Бахмутському міському Центрі технічної творчості дітей та юнацтва

Переглядів: 2178
07.12.2018 - 11:19

Щоб підтримати діток з особливими потребами, проявити увагу до них, прививати любов та удосконалювати навички образотворчого та декоративного мистецтва, у Бахмутському міському Центрі технічної творчості дітей та юнацтва за сприяння Управління освіти Бахмутської міської ради було вперше організовано виставку «Від серця до серця» для дітей з інвалідністю.

Мета цієї виставки - виділити роботи таких дітей, показати, що вони можуть займатися творчістю. Це не виставка-конкурс, де будуть оцінюватися найкращі роботи, а  підкреслення рівних прав цих діток у суспільстві.

Розвиток цивілізації, успіх поколінь залежить від ставлення до тих, хто самостійно не може про себе подбати. В усі часи турбота про людей з інвалідністю трималася на щирості й доброті людства. Без підтримки в сучасному суспільстві таким людям вкрай важко.

Люди з обмеженнями не вимагають жалю до себе, їм просто тяжко усвідомити свій шлях у житті. Вони пристосовуються до нових обставин з усіх сил, на їх місті міг опинитися будь-хто. Таким людям для виживання потрібно відчувати себе людиною, адже всі ми рівні перед Богом.

Сучасне суспільство нарешті зробило крок до цивілізованості. Тих заходів, які були вжиті з боку офіційних державних структур багатьох країн, організацій, не можна недооцінювати. У кінці 20-го сторіччя Організація Об’єднаних Націй провела форум під назвою: «Десятиліття людей з інвалідністю». У цей час наше суспільство намагалося знайти відповідь на питання: «Чи треба замовчувати проблеми людей з інвалідністю?». Низку цих проблем стали жвавіше обговорювати, права людей з інвалідністю почали закріплювати на законодавчому рівні. Загалом робота в цьому напрямку отримала системний характер.

Тож наша виставка – ще один дружній крок до таких дітей, ще одне гасло: «Ми всі різні, але рівні!». За активну участь у виставці «Від серця до серця» всі учасники отримали грамоти Бахмутського міського Центру технічної творчості дітей та юнацтва.

Виставка робіт дітей з інвалідністю «Від серця до серця» у Бахмутському міському Центрі технічної творчості дітей та юнацтваВиставка робіт дітей з інвалідністю «Від серця до серця» у Бахмутському міському Центрі технічної творчості дітей та юнацтва