Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Звернення Голови Донецької обласної державної адміністрації Олександра Куця з приводу впровадження військового стану в Донецькій області

Переглядів: 1722
27.11.2018 - 22:22

На Донеччині та ще в дев’ятьох областях України, згідно з Указу Президента оголошено воєнний стан.

Одразу зазначу, що він фактично не вплине на життя цивільного населення, оскільки Президент України Петро Порошенко свідомо включив до свого Указу лише кілька заходів із 24-х можливих, передбачених Законом «Про правовий режим воєнного стану» (який, я нагадаю, був прийнятий Верховною Радою ще у 2015-му).

 Більшість заходів, які будуть реалізовані в рамках воєнного стану, стосуються Збройних сил України, Нацгвардії, СБУ, МВС та координації дій між ними. Зокрема буде:
- організована протиповітряна оборона важливих державних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, іноземних дипломатичних представництв тощо;
- проведені заходи з ЧАСТКОВОЇ мобілізації, організовані та проведені навчальні збори з резервістами оперативного резерву - у необхідних обсягах.
АЛЕ!
Під час дії воєнного стану НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ заходів конфіскації автотранспорту та іншої власності, примусової трудової повинності, розквартирування особового складу у приватному житлі тощо.

Деякі заходи, наприклад, введення комендантської години, обмеження торгівлі спиртними напоями можуть бути реалізовані, але лише у випадку оперативної необхідності у разі загострення ситуації.

Окремо зазначу, що контрольно-пропускні пункти працюють в штатному режимі. Крім того, ми не припиняємо робіт з їхнього облаштування.
Не зміниться й порядок перетину блокпостів: для цього, як і зараз, потрібен буде лише паспорт.
У штатному режимі працюють і працюватимуть школи, дитсадки, лікарні, об’єкти соціальної сфери тощо.

Звертаючись до кожного жителя Донеччини, хотів би сказати: ситуація в області повністю контрольована. Зберігайте спокій. Не збирайте й не розповсюджуйте фейки та плітки, довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Усе буде добре! Усе буде Україна!

Доповнено:

Також в ході 123 сесії Бахмутської міської ради, після оголошення даного звернення Бахмутський міський голова Олексій Рева зазначив, що на життєдіяльність міста, підприємств, організацій, введення військового стану не вплине ніяким чином: "Всі ми працюємо в звичайному режимі і наш обов'язок - забезпечити стабільну життєдіяльність громади чим ми і будемо займатися, спокійно і без паніки..." .

Останні статті на сайті