Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

ГОСПОДИНЯ «БАХМУТСЬКОЇ ШВАЧКИ»

Переглядів: 2180
13.11.2018 - 11:30

Події, що сталися на сході України у 2014 році привели до  Бахмуту луганчанку Ірину Жабіну, яка залишилась не тільки без домівки, а й без роботи. Розгублюватись Ірина не могла собі дозволити, адже треба підіймати дітей незалежно від політичної ситуації та подій, що сталися. Жінка звернулась за допомогою у працевлаштуванні до Бахмутського міського центру зайнятості.

Скориставшись інформаційним ресурсом Бахмутського міського центру зайнятості Ірина знайшла роботу та працевлаштувалась на одне з підприємств міста. Робота жінку влаштовувала, а от заробіток не дозволяв родині гідно існувати. Пропрацювавши певний час Ірина звільнилась і знову прийшла до Бахмутського міського центру зайнятості в пошуках кращої долі.

ЇЇ шлях до свого бізнесу розпочався в січні 2018 року, коли на інформаційних та консультаційних семінарах з підприємницької діяльності отримала загальну інформацію щодо відкриття власної справи та складання бізнес-плану. «Наступним етапом було профдіагностичне тестування для визначення наявності особистісних якостей, необхідних майбутньому підприємцю, а потім - навчання основам підприємницької діяльності на курсах цільового призначення в Донецькому центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості в місті Краматорськ», - згадує Ірина. Навчання основам бізнесу в сучасних умовах відіграє важливу роль у організації підприємництва, а бізнес-план, який відпрацьовується під час курсів, дозволяє зробити впевнені кроки на шляху започаткування власної справи. Обираючи напрямок бізнесу майбутній підприємець повинен звертати увагу на актуальність та попит своєї бізнес-ідеї та реально оцінювати її життєздатність.Всю цю інформацію отримала та проаналізувала під час навчання майбутня бізнес-вумен.

Однією з найважливіших потреб людини є сон. Та який сон без якісної постільної білизни? Саме цим керувалася Ірина, коли вирішила відкрити власний бізнес, та обрала ефективну, життєздатну бізнес-ідею – пошиття постільної білизни та ремонт одягу. Також фахівці Бахмутського центру зайнятості познайомили Ірину з грантовими програмами міжнародних та регіональних організацій, у т.ч. Данської ради в справах біженців, де вона отримала грант на розвиток бізнесу.

В березні 2018 року після успішного захисту бізнес-плану Ірина зареєструвалася як фізична особа-підприємець. Чотири місяці пішло на пошук приміщення, закупівлю устаткування та аналіз ринку збуту. І ось в серпні відкрилася нова майстерня «Бахмутська швачка», де можна замовити індивідуальний фасон, розмір та матеріал постільної білизни, дитячі комплекти білизни, пелюшки, скатертини, серветки, подарункові набори, тощо.

Підприємець Ірина Жабіна чітко бачить перспективи своєї роботи та починає відчувати впевненість у завтрашньому дні. ЇЇ порада всім, хто бажає спробувати себе в бізнесі: «Працювати над собою, підвищувати рівень знань та умінь, переймати цікавий досвід, не зупинятися на досягнутому і впроваджувати нове».

ГОСПОДИНЯ «БАХМУТСЬКОЇ ШВАЧКИ»ГОСПОДИНЯ «БАХМУТСЬКОЇ ШВАЧКИ»

Останні статті на сайті