Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 404 гостя.

Донецька обласна рада

У Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізму

Переглядів: 1247
01.11.2018 - 11:58

13 липня 2018 року місто Бахмутська міська рада уклала перші на Донеччині договори енергосервісу з компанією ДТЕК ЕСКО щодо енергоефективної модернізації школи №24 та дитячого садку №52 для підвищення комфорту та економії тепла на опалення.

Згідно контрактів, енергосервісна компанія (ЕСКО) профінансувала та виконала низку енергозберігаючих заходів, що дозволить скоротити споживання тепла, забезпечити дотримання санітарних вимог для приміщень з дітьми, та допомогти місту зекономити кошти на опалення. Місто буде оплачувати вартість проведених робіт виключно за рахунок частини досягнутої економії. ЕСКО-інвестор був відібраний на тендері через систему ProZorro.

«Питання енергозбереження для нашої країни з кожним днем ​​набувають все більшої актуальності. Бахмут в цьому напрямку веде активну роботу, ми намагаємося йти в ногу з часом і максимально використовувати нові механізми і напрямки - в тому числі такі, як енергосервісні контракти. Сьогодні ми відкриваємо перші в Донецькій області два проекти, реалізовані з використанням ЕСКО-механізму - це дозволить нам досягти економії енергоресурсів без додаткового навантаження на місцевий бюджет і підвищити енергоефективність установ бюджетної сфери нашого міста. Вважаю, що чим більше подібних проектів буде реалізовано в містах України, тим швидше буде досягнута енергетична незалежність держави », - зазначив Бахмутський міський голова Олексій Рева.

 «Найголовніші завдання для нас досягнуті - це комфорт для дітей і зниження споживання енергоресурсів. Реалізація енергоефективних проектів забезпечується за рахунок коштів інвестора, без додаткових вкладень з місцевого бюджету. З початком опалювального сезону нове обладнання в автоматичному режимі управляє температурою в приміщеннях. Всі показники роботи теплопункту ми бачимо на моніторі в онлайн-режимі », - розповіла Марина Юхно, начальник Управління економічного розвитку Бахмутськой міськради. 

Слід зазначити, що у Бахмута вже є позитивний досвід встановлення ІТП в бюджетних установах. В кінці 2017 року за рахунок коштів місцевого бюджету були встановлені 4 ІТП в ДС № 4 і школах № № 4,5,18 на загальну суму 1,7 млн.грн., в результаті чого за опалювальний період січень - квітень 2018 року був зекономлено 112,4 гкал теплової енергії на суму 228,3 тис.грн.

За даними Держенергоефективності, за станом на 20 жовтня 2018 року, вже в 19 містах України укладені 204 ЕСКО-договорів на загальну суму 204 млн гривень.

ЕСКО, вкладаючи власні кошти, несе фінансові ризики, бере повну відповідальність за якість робіт та зацікавлена в досягненні максимальної економії на оплату комунальних послуг. Зазначений механізм дозволяє без додаткових витрат з бюджету зменшити споживання енергоресурсів бюджетними установами.

У Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізмуУ Бахмуті презентовано перші в Донецькій області проекти ЕСКО - механізму

Останні статті на сайті