Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 130 гостей.

Донецька обласна рада

Відпочивальники Донеччини вже сплатили більше 685 тисяч гривень туристичного збору

Переглядів: 2306
26.09.2018 - 09:22

І хоч курортний сезон ще продовжується, відпочивальники Донеччини вже залишили у регіоні 687,4 тис. гривень туристичного збору.

Найбільш привабливими для мешканців та гостей регіону були курортні зони Азовського узбережжя, а саме м. Маріуполя та Мангушського району. Протягом восьми місяців 2018 року любителі пляжного відпочинку сплатили майже 333 тис. гривень.

Натомість, прихильники відпочинку у лісі залишили місцевим бюджетам м. Слов`янськ, м. Лиман та Слов’янського району більше 179 тис. грн туристичного збору.

Нагадуємо, що туристичний збір – це місцевий податок, кошти якого поповнюють місцеву скарбницю. Його ставка встановлюється у розмірі від 0,5 до 1% до вартості усього періоду проживання.

Справляння такого збору можуть здійснювати: адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інших закладів готельного типу, санаторно-курортні заклади; квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам, та укладають договір про оренду майна; юридичні особи або фізичні особи – підприємці, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Останні статті на сайті