Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 123 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Глава Уряду на відкритті нової сесії Верховної Ради України: Будь-який політичний інтерес не може бути вищим за інтерес громадян

Переглядів: 1244
20.09.2018 - 13:12

Будь-який політичний інтерес не може бути вищим за інтереси громадян та держави і будь-які рішення, які будуть ухвалюватися в наступні місяці, мають відповідати передусім принципам відкритості і правдивості. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу у Верховній Раді з нагоди відкриття нової парламентської сесії.

«Нова сесія – це нові можливості і нові виклики. Хочу подякувати за продуктивні минулі сесії, коли нам вдавалося знаходити порозуміння і приймати рішення. Ця сесія – визначальна з огляду на передвиборчий процес. Виборча кампанія неодмінно матиме вплив на якість прийняття рішень і життя країни. Але будь-який політичний інтерес не може бути вищий за інтереси громадян та держави», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що саме цей інтерес і є визначальним у роботі. І саме він має стати орієнтиром – попри бажання «багатьох охочих дестабілізувати ситуацію». «Ми будемо протистояти «оголтєлому» популізму, помноженому на боротьбу, будемо свідками політичного цинізму, але люди відчувають, коли політики намагаються нав’язати їм те, чого вони робити не збираються, - сказав Прем’єр-міністр. - Завдання Уряду – зробити все залежне в рамках повноважень і можливостей. Ми можемо це зробити разом – з Президентом і Парламентом. Ми маємо довести, що на фінішній прямій перед новими змаганнями, ми можемо досягати успіхів».

Глава Уряду представив своє бачення пріоритетів роботи. Серед них – законодавче закріплення права на членство в ЄС та НАТО, закріплення слів «Слава Україні», які написані кров’ю українських воїнів і стали словами честі і доблесті. Так само в пріоритеті – економічні зміни з огляду на подальше поліпшення підприємницького клімату, зростання промислового виробництва, зменшення боргового навантаження.

«Є у нас і певні ризики. Так маємо певні загрози в продовженні реформи децентралізації. Парламент має дати відповідь на вимогу подальшого удосконалення законодавства і надати новий подих реформі. Це міцний крок на підтримку громад, - сказав Володимир Гройсман. – Ще одне питання, яке не може стати заручником виборів, питання бюджету. Він має бути збалансований, справедливий і реалістичний. За кожну цифру будемо нести відповідальність. Ми здатні приймати відповідальні рішення, і вони будуть позитивно позначатися на житті громадян».

Прем’єр-міністр звернув увагу, що попереду – ухвалення складних рішень. «Але треба думати про людей. Майбутні вибори стануть екзаменом на чесність, правдивість, відкритість і здатність приймати правильні державницькі рішення», - додав Володимир Гройсман.

Останні статті на сайті