Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Верховна рада України

Понад 683 мільйона гривень спрямовано на захист довкілля підприємствами Донеччини

Переглядів: 2747
19.09.2018 - 16:57

Висока концентрація промислового виробництва, транспортної інфраструктури Донецької області висуває на перший план питання оздоровлення навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів регіону.

Так, за січень-серпень 2018 року підприємства Донецької області сплатили 683,4 млн грн екологічного податку, який суттєво поповнив бюджети місцевих громад.

Згідно з розподілом коштів із загальної суми до місцевих бюджетів надійшло 375,9 млн грн, до державного бюджету – 307,5 млн гривень. Середньомісячний показник надходжень екологічного податку за вісім місяців поточного року по Донецькій області становить понад 85 млн гривень.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що важливість  екологічного податку для Донеччини зумовлена необхідністю часткової компенсації відтворення природних ресурсів, мінімізацією негативного впливу на них господарської діяльності, адже через функціонування великої кількості заводів, шахт та фабрик за рівнем забруднення регіон займає одну з лідируючих позицій серед областей України. Захист довколишнього середовища – наша загальна турбота. Саме тому закликаємо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату податку.