Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 86 гостей.

Урядовий портал

Правопросвітницький семінар для учнів на тему: «Стоп Буллінг»

Переглядів: 2512
18.09.2018 - 09:07

За даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнавав булінгу в школі, потерпав від принижень і глузувань. Насильство у школі – буденна реальність для багатьох учнів у всьому світі. Знущання, образи – все це негативно впливає на школяра та його успіхи в навчанні. Що можна зробити, аби зупинити булінг, дізналися учні Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5.

Так, начальник відділу «Бахмутське бюро правової допомоги»  Оксана Болотюк разом із начальником Бахмутського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Донецькій області  Вікторією Коваленко провели правопросвітницький семінар для учнів на тему: «Стоп Буллінг».

Серед маленьких слухачів була поширена інформація щодо поняття та сутності буллінгу (цькування), роз'яснено види та типи буллінгу і методи боротьби із вказаним явищем. Діти брали активну участь у заході та охоче описували ситуації, які траплялись у їх житті або в житті їх друзів.
Під час заходу з малечею було проведено гру, у якій учні мали можливість змоделювати ситуацію, де одна особа ображає іншу та розробити алгоритм дій з виходу із такої ситуації.

Також дітей було закликано не боятись захищати свої права, небайдуже відноситись до випадків агресії проти своїх однолітків та одразу звертатись за допомогою вчителів, керівників, дорослих, батьків, органів поліції у випадку, коли їх тим чи іншим чином ображають, але й було наголошено, що не треба ставати агресором. Роз'яснено, що кожну ситуацію треба завжди намагатись вирішувати мирним шляхом.      

Також дітей попередили про обережність в спілкуванні із незнайомцями та нагадано про відповідальність їх батьків, законних представників, опікунів, піклувальників у випадку нанесення їми шкоди щодо дитини. Всі діти рівні в своїх правах, мають власну честь та гідність і не повинні потерпати від агресії або будь-якого іншого типу насильства!

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз'ясненнями законодавства звертайтесь до відділу «Бахмутське бюро правової допомоги» - м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 11, оф.11 тел.: (050) 654-76-61, 0627-44-98-44