Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 124 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Учителі міста Бахмута опановують методику «Шість цеглинок» для навчання першокласників

Переглядів: 1545
17.08.2018 - 10:14

Незабаром 1 вересня. Першокласники розпочнуть навчання в Новій українській школі. На них очікують сучасні технології навчання, інноваційні методики. Однією з таких методик є методика компетентнісного навчання «Шість цеглинок», яка покликана сприяти не лише розвитку компетентностей учнів початкової школи, а і становленню педагога нової школи.

«Шість цеглинок» — це ігри-завдання із набором з шести цеглинок LEGO®DUPLO® певних кольорів (червоного, помаранчевого, жовтого, зеленого, блакитного та синього кольорів). Для роботи за цією методикою Міністерство освіти та науки України, Управління освіти Бахмутської міської ради забезпечило кожного учня та педагога матиме індивідуальний набір LEGO «Шість цеглинок» від компанії LEGO Foundation. Першокласники зможуть працювати із зазначеним інструментарієм із початку навчального року.

А щоб дітям було цікаво і зрозуміло працювати за методикою «Шість цеглинок», необхідно підготувати вчителів. Саме тому з метою забезпечення якісної і ґрунтовної підготовки вчителів перших класів, які навчатимуть дітей у 2018-2019 навчальному році, тренер Олена Шуляк провела тренінги з використання LEGO в освітньому процесі Нової української школи на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів № 5 з профільним навчанням відбувся обласний тренінг.

Під час роботи тренінгу вчителі ознайомилися з методикою роботи, різноманітними вправами, які зможуть використовувати як під час ранкового кола, так і під час уроків.

Кожна гра-завдання – це цілий комплекс не лише для розвитку мислення, мовлення, уваги, а й механізм розвитку оперативної пам’яті, самоконтролю та ментальної гнучкості, що вкрай необхідні для навчання у школі та протягом життя.

Окрім цього, використання даної методики спрямоване на розвиток важливих соціальних умінь і навичок, а саме, здатність співпрацювати у команді, співпереживати за результат товариша, команди, вміння вчитись у своїх однолітків, дослухаючись до їхніх ідей та пропозицій, вміння розподіляти ролі та обов’язки, вміння вирішувати проблеми, оцінювати ризики та приймати рішення, вміння генерувати ідеї та здатність їх логічно обґрунтовувати.

Учителі міста Бахмута опановують методику «Шість цеглинок» для навчання першокласниківУчителі міста Бахмута опановують методику «Шість цеглинок» для навчання першокласників