Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 169 гостей.

Донецька обласна рада

На Донеччині анульовано 14 ліцензій за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім

Переглядів: 2301
21.05.2018 - 09:50

З початку 2018 року понад 15,4 млн грн надійшло від плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до місцевих бюджетів Донецької області від платників регіону.

Станом на 01.05.2018 у Донецькій області діє 7800 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Упродовж чотирьох місяців поточного року суб’єкти господарювання Донеччини отримали 2683 ліцензії, з них 1438 – на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 1245 – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

За січень-квітень 2018 року за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 156 ліцензій та анульовано 50 ліцензій.

Крім того, за продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 14 ліцензії. До недобросовісних підприємців, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім, застосовано фінансові санкції на загальну суму 244,8 тис. гривень.

Нагадуємо, що за неправомірні дії з боку суб’єктів господарювання, щодо продажу неповнолітнім пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів передбачена фінансова відповідальність для таких СПД із застосуванням штрафу у розмірі 6800 гривень. Крім того, працівник, який безпосередньо продав заборонений товар підліткові, притягується до адміністративної відповідальності, і також сплачує штраф від 510 до 1700 гривень. Водночас у такого підприємця анулюється ліцензія на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів відповідного виду підакцизних товарів.

Шановні підприємці! Головне управління ДФС у Донецькій області закликає Вас неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати алкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім, адже це може коштувати життя дитині.