Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна рада

Сприяння розвитку підприємницької ініціативи серед безробітних

Переглядів: 1445
16.05.2018 - 15:55

Триває робота Бахмутського МЦЗ із сприяння розвитку підприємницької ініціативи незайнятого населення, інформування про можливості служби зайнятості, її соціальних партнерів, міжнародних програм  які направлені на допомогу  зацікавленим особам в організації та розширенні власної справи.     16 травня відбувся черговий тренінг з бізнес - планування  для 11 безробітних громадян, що перебувають на обліку в Бахмутському МЦЗ та зацікавлені в організації власної справи, та мешканців міста з числа зайнятого населення, які дізналися про тренінг на сторінці Бахмутського МЦЗ у мережі  Facebook.

 Завідувач сектору профорієнтації Галина Сіддікі ознайомила учасників тренінгу, що проходив в рамках роботи соціально- психологічного тренінгового центру «Шлях до успіху»,  з грантовими програмами міжнародних громадських організацій  «Данська рада в справах біженців», «Людина в біді», Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина. Зацікавила учасників тренінгу пропозиція представників міжнародної організації ПРООН про участь у  дводенному тренінгу «Ведення бізнесу в умовах конфліктного середовища», на якому навчать, як підвищити спроможність жителів розташованих поруч із зоною конфлікту територій до отримання додаткових прибутків та започаткування власної справи.

Для  отримання будь якої грантової підтримки необхідно надати бізнес-план, в якому  визначити пріоритетні цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтувати  необхідні ресурси та засоби їх використання.  Тому основна частина тренінгу була присвячена саме розгляду загальних правил складання бізнес –плану,  його структури. В зв’язку з цим доречною стала розробка фахівців Донецької обласної служби зайнятості -  відеопосібник для складання бізнес-плану з покроковими рекомендаціями з складання бізнес-плану за допомогою навчального відео контенту, який надає  можливість отримати відповідні знання.

Жваву дискусію визвала серед учасників заходу інформація про краудфандінгову платформу підтримки малого бізнесу.

 Ще одна тема, якій було приділено особливу увагу, програма Донецької ОДА «Український донецький куркуль». Учасників тренінгу детально ознайомили з умовами участі в  конкурсному відборі проектів суб’єктів малого підприємництва, за якими буде надаватись безповоротна фінансова підтримка на реалізацію проектів, надали основні рекомендації із складання бізнес-плану для участі в цій програмі,

Наприкінці тренінгу кожен учасник заходу  отримав  пакет інформаційних матеріалів з умовами участі в програмах та грантах.

Сіддікі Г.М.
завідувач сектору профорієнтації
відділу активної підтримки безробітних
Бахмутського міського центру зайнятостi

16 травня відбувся черговий тренінг з бізнес - планування  для 11 безробітних громадян, що перебувають на обліку в Бахмутському МЦЗ

Останні статті на сайті