Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

ExportUA

Тактична медицина в ЗОШ №18

Переглядів: 2575
07.05.2018 - 09:50

До учнів Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського завітали офіцери групи цивільно-військового співробітництва CIMIC Bahmut аби наочно продемонструвати навички тактичної медицини.

Нажаль, у наш непростий час життя людини іноді залежить від швидкої реакції оточуючих та грамотного надання допомоги на догоспітальному етапі. Саме тому тренувальні заняття з тактичної медицини, які провели військові, допомогли старшокласникам на практиці засвоїти ази домедичної допомоги.

Учні 10-11 класів не лише спостерігали за діями офіцерів групи CIMIC Bahmut, але й намагалися самостійно визначити, як діяти при кровотечах, ударах і травмах, щоб не нашкодити, а врятувати життя потерпілому. Підлітки вчилися, як діяти при відкритих та закритих переломах, при кровотечі в області голови, грудної клітини, рук та ніг, як собі самостійно накласти джгут на уражену частину тіла.

Крім практичних навичок, спрямованих на усунення попереджувальних причин смерті,  школярі поширили теоретичні знання про тактичну медицину, як окремого напрямку медичної науки. Старшокласники дізналися про те, що настанови переглядаються щорічно комітетом з військових лікарів та парамедиків із залученням військових різних спеціальностей та різних родів військ і подібними стандартами користуються більшість армій світу. 

По завершенню заходу хлопці та дівчата ще довго спілкувалися з військовими. Школярі були впевненні, що завдяки подібним заходам молодь отримує необхідні практичні знання, аби врятувати людське життя.

До учнів Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського завітали офіцери групи цивільно-військового співробітництва CIMIC Bahmut аби наочно продемонструвати навички тактичної медицини.До учнів Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського завітали офіцери групи цивільно-військового співробітництва CIMIC Bahmut аби наочно продемонструвати навички тактичної медицини.

Останні статті на сайті