Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Обговорені нагальні питання завершення навчального року в умовах освітньої реформи

Переглядів: 1719
07.05.2018 - 09:40

Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулась нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.

Педагогічний колектив та учні радо вітали гостей, з гордістю розповідали про свою школу. Директор Ольга Рибальченко провела екскурсію опорним закладом, не оминаючи окремих вже створених освітніх осередків для впровадження в життя Концепції Нової української школи.

На початку засідання начальник Управління освіти Марина Рубцова привітала методистів міського методичного кабінету Управління освіти, який визнано кращим організатором еколого-натуралістичної роботи в Донецькій області, та вручила завідувачу ММК Тетяні Донченко Сертифікат Донецького обласного еколого-натуралістичного Центру, а директорам Бахмутських шкіл - Подяки Центру за якісну організацію еколого-натуралістичної роботи у 2017-2018 навчальному році. Керівникам закладів загальної середньої освіти №5,10,11 винесено подяку за якісну підготовку обласного туру Всеукраїнського Конкурсу «Учитель року - 2018».

Про результати моніторингу організованого проведення випускної кампанії у закладах загальної середньої освіти доповіла головний спеціаліст Анна Артюхіна, звернувши увагу присутніх на необхідність дієвого функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти, посилення аналітичного компоненту підсумкових документів та недопущення порушення термінів виконання заходів по завершенню 2017-2018 навчального року.

Головний спеціаліст Управління освіти Олена Доля окреслила завдання щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей під час літніх канікул 2018 року, в тому числі на базі Бахмутського заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник». Керівникам закладів були надані рекомендації щодо основних моментів підготовки до функціонування пришкільних таборів та майданчиків, націлено увагу на охоплення оздоровленням дітей пільгових категорій, учнів із соціально незахищених сімей.

Начальник групи по централізованому господарчому обслуговуванню Лариса Топчий проаналізувала фактичне споживання енергоносіїв у 2017 році закладами освіти, які підпорядковані Управлінню освіти Бахмутської міської ради, та зауважила, що закладам необхідно й надалі проводити моніторинг використання енергоресурсів, своєчасно з’ясовувати причини понадлімітного їх споживання, постійно слідкувати за справністю запорної арматури, обладнання тощо.

Керівники закладів обговорили питання формування мережі, відкриття 1 та 10-х класів, обрання профілів навчання, замовлення підручників на 2018-2019 навчальний рік та нормативні документи, які регламентують запровадження з 1 вересня 2018 року у закладах загальної середньої освіти Нової української школи.

Увазі присутніх були представлені результати онлайн-опитування учнів шкіл міста та їх батьків щодо якості позашкільної освіти та потреби молоді у додатковій освіті. Узагальнюючи результати дослідження, учасники наради дійшли висновку, що для забезпечення якості позашкільної освіти необхідно й надалі розширювати спектр, обирати сучасні напрямки  гуртків, студій, секцій для задоволення потреб сучасної молоді у додатковій позашкільній освіті.

За підсумками наради прийняті відповідні рішення з кожного питання, які взяті на контроль для забезпечення їх виконання.

Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.Наприкінці квітня на базі Бахмутської школи І-ІІІ ступенів №18 ім.Дмитра Чернявського, яка визначена опорною в місті, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти м.Бахмута.