Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 133 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Забезпечення умов безпечної життєдіяльності для всіх учасників освітнього процесу обговорили на колегії Управління освіти

Переглядів: 2068
03.04.2018 - 13:54

Відбулася колегія Управління освіти Бахмутської міської ради під головуванням начальника Управління освіти Марини Рубцової.

Колегія розпочалася з урочистостей - вручення дипломів Управління освіти та грошових премій міської організації профспілки працівників освіти і науки України переможцям та учасникам конкурсу педагогічної майстерності серед молодих спеціалістів «Ми молоді - 2018».

Про підсумки перевірки стану підготовки та якості роботи посадових осіб, навченості персоналу з безпеки життєдіяльності та про стан пожежної та техногенної безпеки закладів освіти за підсумками оперативного моніторингу розповів головний спеціаліст-начальник служби охорони праці та безпеки життєдіяльності В’ячеслав Помінов. Керівникам були надані адресні рекомендації щодо організації роботи з пожежної та техногенної безпеки у закладах загальної середньої та позашкільної освіти. Головний спеціаліст наголосив на терміновому введенні в закладах освіти протипожежного режиму відповідно до порядку оновлених законодавчих актів, а також на посиленні контролю забезпечення безпеки життєдіяльності всіх учасників освітнього процесу, на своєчасному проведенні необхідних навчань з евакуації та інструктажів.

Головний спеціаліст Управління освіти Анна Артюхіна довела до відома присутніх результати вивчення питання стану організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти, націлила на вирішення питання щодо підвищення рівня охоплення гарячим харчуванням учнів середньої та старшої школи. Члени колегії також проаналізували результати проведеного анкетування дітей та батьків з означеного питання. З метою забезпечення якісного та збалансованого харчування учнів були окреслені ряд завдань, як для постачальника послуги харчування дітей, так і для закладів освіти.

Про стан викладання предметів «Українська література» освітньої галузі «Мови та літератури» у 5-11 класах та «Захист Вітчизни» освітньої галузі «Здоров’я та фізична культура» у 10-11 класах відповідно до вимог нового Державного стандарту загальної середньої освіти доповіли завідувач міського методичного кабінету Тетяна Донченко та методист міського методичного кабінету Наталя Томачинська.

За результатами моніторингу в цілому стан викладання предметів «Українська література» та «Захист Вітчизни» визнано на достатньому рівні. Учителі викладають предмети згідно з діючими програмами і нормативними документами, керівники закладів здійснюють контроль за викладанням предметів згідно з графіком, але матеріально-технічне забезпечення предметів потребує суттєвого оновлення. Завідувачем ММК наголошено на тому, що необхідно організовувати належну роботу з обдарованими учнями щодо підготовки їх до Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, учнівських конкурсів та змагань, як то «Джура», «Дружини юних пожежників» тощо.

З метою надання якісних освітніх послуг усім школярам освітнього простору Бахмута, асоціація керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти за підтримки Управління освіти вирішили оновити та укрупнити існуючі на даний час освітні округи та після ретельного обговорення керівники затвердили карту освітніх округів міста Бахмута у новій редакції.

Заступник начальника Оксана Карпець на завершення колегії ознайомила присутніх із актуальними нормативними актами та напрямками роботи галузі у найближчий період завершення навчального року, в тому числі впровадження Нової української школи та інклюзивної освіти в закладах Бахмута.

За підсумками колегії прийняті відповідні рішення з кожного питання, які взяті на контроль для забезпечення їх виконання.

Останні статті на сайті